Създадено за Avène

Чао, проблемна кожа!

Здрава, чиста и сияйна кожа е най-красивият аксесоар, който може да ни накара не само да изглеждаме, но и да се чувстваме добре.

Как можем да го постигнем и да се преборим с всички малки несъвършенства, черни точки и излишен себум?

Подбрахме специално за вас лесни стъпки, които не отнемат много време, но водят до желаните резултати и внасят малки промени в ежедневната грижа за кожата.

Чао, проблемна кожа!

Може би една от най-важните и чувствителни теми за по-голямата част от младите хора е проблемната кожа, акнето, черните точки. 

Истината е, че според проучвания 80% от хората на възраст между 13 и 20 години са с кожа, склонна към акне, която не е гладка, а тенът им не е толкова сияен, колкото биха желали. Това разбира се е в следствие на хормоналните промени, които настъпват в тялото в тези години.

Първият съвет, който можем да ви дадем, за да върнете контрола върху кожата си, склонна към пъпки и черни точки, е да изберете продукти, които да не прикриват моментно проблема, а да са трайно и ефективно решение, влияещо и върху видимата, и върху невидимата фаза на пъпчиците.

Новият продукт на Avene Cleanаnce Comedomed е иновативното решение, благодарение на една съставка в много висока концентрация - Comedoclastin, която помага да се намалят съществуващите несъвършенства, но и да се предотврати трансформацията на микро-комедони още в ядрото, което всъщност ограничава появата на нови и нови пъпки. 

Свежият гел-крем Comedomed се нанася сутрин и вечер върху добре почистена кожа, абсорбира се много бързо, остава усещане за комфорт, а най-хубавото е, че има видими резултати само след първите 7 дни от употребата му.

Съвети за чиста кожа

Почистването на кожата е от основно значение за повишаване на ефективността при прилагане на дерматологична терапия.

Почиствайте сутрин и вечер
Вечер, за да премахнете грима и насъбралите се през деня замърсявания. Сутрин - за да почистите излишния себум, който се е отделил през нощта.

Подберете правилната допълваща грижа
Един нежен гел си остава най-добрият избор за ефективно отстраняване на излишния себум - Cleanance Почистващ гел за кожа, склонна към несъвършенства. Кожата е почистена, освежена и матирана. В допълнение можете да добавите Cleanance Expert Тонирана грижа, която изравнява тена, кожата има свеж и сияен вид.

Чудесна програма-помощник за една по-чиста, мека, нежна и здрава младежка кожа.

avene
Снимка: Avene

Правилното хранене

Разбира се, нещо много важно за добрия тонус и състояние на кожата е именно храненето.

Вредната храна предизвиква пъпки истина или лъжа?

Храни, които да избягваме 

Ако искаме да се радваме на сияйна кожа, но и на добро здраве, много енергия и позитивно настроение, e хубаво да не прекаляваме с приема на храни с висок Гликемичен индекс (т.е. пастички, тортички и други сладки изделия), както и пържените и прекомерно мазни храни. 

Храни, на които да наблегнем

Менюто, съюзник на здравата, красива кожа и добрия тонус, включва много плодове и зеленчуци. Те са богати на витамини и минерали, укрепващи организма и спомагащи да се намалят токсините в него.

Задължително е в менюто на хора склонни към акне да присъстват храни богати на омега-3 мастни киселини, сред които са някои риби (скумрия и сьомга), орехите, авокадото и чиата.

Похапвайте и ядки, защото те са богати на цинк.

Гримът и младата кожа

кожа жена баня хавлия
Снимка: Thinkstock

Експерт-гримьорите са категорични, че тийнейджърите и младите дами изключително много трябва да внимават с подбора и количеството на грима. Кожата в тази възраст може да реагира по неочакван начин към продуктите. Гримът и несъвършенствата са напълно съвместими, стига да използвате некомедоногенен грим, подходящ за вашата кожа. Такъв тип продукти можете да откриете в серията Cleanаnce на Avene.

От друга страна младата кожа сама по себе си е най-добрият аксесоар на всяко момиче.

Ето защо максимата "Малкото е повече", особено за декоративната козметика, в този случай е абсолютно вярна - леките тексури и неутралните тонове са напълно подходящият избор.

Задължителна е грижата и добрата хидратация на устните, върху които като завършек може да се сложи глос с плодов нюанс.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти