Целувка за милиони

Целувка за милиони
Снимка: Thinkstock

Копринена коса, порцеланова кожа, перфектна форма...  Това обаче не е достатъчно за да бъдем красиви, уверени и сексапилни, нали? Кое ни липсва?  

Сочни и чувствени устни! Същите като на Анджелина Джоли, с които тя побърква мъжете, нали?!

И днес устните на актрисата са идеал за много жени. Те се превърнаха в доходносен бизнес за пластичните хирурзи. Въпреки големия брой неуспешни интервенции, първото нещо, което дамите искат да променят в себе си, са именно устните.

“Уголемяването на устните е най-честата процедура, която искат пациентите ми. Плътните и добре оформени устни са не само сексапилни, те са символ на младостта, затова и много жени инвестират в тях.” – казва д-р Олеся Велинова, дерматолог от център по естетика Persona.

В миналото

Старите методи като поставяне на силикон и биогел са вече отживелица. Силиконовото олио е забранено от Световната здравна организация заради страничните ефекти, които могат да се наблюдават. “Тези начини за уголемяване на устните не се прилагат, говорим за перманентните пълнители, които не са безопасни и предизвикват фибрози. Силиконът може няколко години след поставянето да прездизвика възпаление или организмът да го отхвърли, а може да се премести и се наблюдава т.нар.  дифузия. “– разяснява д-р Велинова. Всички помним случая от преди няколко години с момичето, в чийто устни беше поставен витамин Е и едва не получи отравяне на кръвта от него. Важно е да се информираме за продукта, който се поставя в устните ни. Той трябва да е подходящ за меки тъкани и е задължително да се изисква сертификат за качеството му.

Защо да ги коригираме

С възрастта обемът и хидратацията на устните се губят. Това всъщност е една основателна причина да уголемим устните си. Друг съществен мотив е ако имаме неравен контур, асиметрия, природен дефект. В тези случаи е необходима корекция. Много жени обаче пристъпват към уголемяване на устните си само и само да изглеждат млади, секси и привлекателни.

Процедурите

Днес в устите се поставя филър с хиалуронова киселина, който е абсолютно безопасен, ефектът се вижда моментално и се разгражда в рамките на 6-8 месеца, в зависимост от индивидуалните особености на пациента. Тази манипулация придава форма, структура и обем на устните. “Процедурата, като всяка инжекционна процедура, не е много болезнена. Преди нея се поставя анестезия. Отнема около 30-40 минути. Смятам, че е напълно достатъчно да се прилага веднъж в годината. Най-често срещаният страничен ефект е оттокът, който отминава след 2-3 дни. “ – обяснява специалистът. За целта д-р Велинова използва мекия филър за устни Regenyal Idea lips, който не създава голям обем, а придава сочност, плътност, яркост, цвят и има антиейджинг ефект.

Секси устни

Красивите устни трябва да изглеждат напълно естетствено, като при Анджелина Джоли! Уголемяването и корекцията на устните трябва да бъде съобразено с анатомията на лицето. Д-р Олеся Велинова казва, че след поставянето на филър устните трябва да бъдат свежи, сочни, пухкави, като при малките деца. В никакъв случай не бива да бъдат плътни като на патица, защото не е естетично.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти