Създадено за Garnier

Борба с несъвършенствата на кожата с правилните съставки

Борба с несъвършенствата на кожата с правилните съставки
Снимка: Istock

Скъпи момичета, вярваме, че лягате и ставате със социалните мрежи и сте съвсем наясно, че вече да си перфектен не е модерно. Докато преди години най-нашумялата и стереотипна красота беше порцелановата кожа, перфектното тяло и липсата на всякакви извивки около ханша и талията, сега все повече инфлуенсъри започнаха да показват по някоя и друга несъвършена част от себе си. Но това не доведе до загуба на последователите им, напротив! В наши дни все по-модерно е да си естествен и е напълно окей да не си съвършен. И е най-важно да се обичаме и приемаме такива, каквито сме – от краищата на косата до палчетата на краката. Затова и не бийте тревога, когато забележите, че са ви се появили неприятни пъпки и не се втурвайте веднага да четете за многобройните бабини рецепти или чудотворни продукти, които да ги премахнат като с магическа пръчка – понякога колкото по-обемен е потокът от информация, толкова по-често се губим в превода. Съветът ни към вас е – запазете спокойствие и...продължавайте да четете.

Снимка: Istock

Най-често срещаните проблеми с кожата и причините за тях

Тук няма много варианти, разбира се, това са пъпките и черните точки, които всички си мислехме, че ще изчезнат завинаги след като минем пубертета. Е да, но се оказа, че след пубертета си взимаме само довиждане с тях, но не и сбогом. Знаем, че могат да бъдат досадни, но няма причина за паника. Основна причина за появата на пъпки са запушените пори, излишният себум и замърсяванията. Тези фактори образуват среда за развитие на микроби и бактерии, които в последствие вредят на кожата ни. Благодарение на порите, кожата ни диша. Те, от своя страна, са свързани с мастните жлези. При определени обстоятелства мастните жлези започват да произвеждат прекомерни количества подкожна мазнина, която води до запушване на порите и така се появяват черните точки. А когато бактериите започват да растат и да се размножават, се появяват пъпките.

Едни от най-често срещаните причини са проблеми с хормоните, неправилно хранене, замърсени четки за грим и много други. Всичко е строго индивидуално, не е задължително проблемът, който има твоята приятелка да е същият като твоя. Не се колебайте да посетите специалист и да си направите нужните изследвания в случай, че не можете да откриете причините, или кожните проблеми се задълбочат.

Решихме да ви представим няколко съставки, които неизменно са се доказали във времето като подходящи в борбата срещи несъвършенствата и това са салициловата киселина, активният въглен и глината.

Салицилова киселина

Тя е от семейството на бета-хидрокси киселините (BHA). Приложена върху кожата, тя притежава има антибактериално, антигъбично и успокояващо действие. Освен това, има и ексфолиращ ефект – улеснява отстраняването на мъртвите кожни клетки от повърхността. Освен, че помага в борбата срещу проблемната кожа, салициловата киселина спомага за поддържането на здрав, тонизиран и младежки вид на кожата.

Глина

Глината е ценен натурален продукт, който се добива обикновено във вулканични райони или от дъното на дълбоки водоеми. Нейният състав е обогатен с полезни за кожата минерали, микроелементи и абразивни частици.

Снимка: Istock

Намира приложение в козметиката, благодарение на своите почистващи, заздравяващи, тонизиращи и противовъзпалителни свойства. След употребата на продукти с глина, освен че състоянието на кожата се подобрява значително, тя е предпазена от вредните въздействия на околната среда, подобрява кръвообращението и дори изглажда бръчиците.

Активен въглен

Няма как да не знаете за употребата на активния въглен в медицината, който е препоръчителен след отравяне. Но той намира своето приложение и в козметичната индустрия като съставка на продукти, предназначени за дълбоко почистване и детоксикация. Активният въглен е хипоалергенен компонент, който освен своите детоксикиращи свойства, изглажда кожата и стяга порите. Благодарение на нежните си микрочастици, той не дразни и не наранява вътрешния слой на кожата, което го прави подходящ и за чувствителна кожа.

Снимка: Istock

Всяка една от тези съставки върши чудеса с кожата, склонна към несъвършенства. А сега си представи гама от продукти, която съдържа всичките три изключително ценни съставки. Представяме ви Garnier Pure Active с няколко феноменални продукти в грижата, в които кожата ви ще се влюби от първи допир.

Както знаете, редовното почистване е абсолютно задължително в рутинната грижа за кожата, независимо дали тя има определен проблем или не. Тук на помощ идва един иконичен продукт на Garnier в две вариации – Pure Active 3 in 1 Clay (със съдържание на бяла глина, която действа срещу пъпките) и Pure Active 3 in 1 Charcoal (с активен въглен, който действа срещу черните точки).

a
Снимка: Garnier

Вие избирате кой да добавите на рафтчето в банята, като ви препоръчваме да тествате и двата, особено ако имате проблем и с черните точки, и с пъпчиците. Това, което обожаваме в тях е, че могат да се използват по цели три начина – като измиващ гел сутрин и вечер преди основната грижа - като пилинг, който по естествен начин да премахне мъртвите кожни клетки и като маска – просто изчакайте да постои 5 минути и отмийте обилно. Правим едно уточнение, че ако прецените да ги използвате като ексфолиант, можете да го правите ежедневно, тоест не е като традиционните екфолианти, които са препоръчителни 2-3 пъти седмично. Ако решите да ги използвате като маска, вече може да го правите 2-3 пъти седмично. След това ще се радвате на гладка и матирана кожа и избистрен тен.

Друг супер иновативен продукт, в който сме тотално влюбени и не само, защото действа страхотно върху кожата ни, а и защото щади околната среда, е Pure Active Charcoal Bar.

а
Снимка: Garnier

Представлява почистващ продукт за лице и тяло с най-мощното дуо от съставки – активен въглен и салицилова киселина . Може да се използва върху лицето, шията и кожата на тялото, като резултатите се усещат още след първата седмица. Какво ще забележите, след като започнете употребата му? Кожата е видимо по-чиста, излишният себум е намалял (без кожата да е изсушена), а порите са видимо стегнати. Съставките му са веган, не е тестван върху животни, опаковката му е рециклирана и не съдържа пластмаса. Освен това стига за цели 100 измивания. Не е ли страхотно, грижейки се за себе си да опазваме и околната среда?

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти