Биоревитализация – или как да възстановим кожата по естествен начин

Биоревитализация – или как да възстановим кожата по естествен начин
Снимка: Thinkstock

Д-р Олеся Велинова, за която сме ви разказвали и можете да си припомните ТУК, разказва за нов метод за подмладяване на кожата – биоревитализация – насищане на кожата с хиалурон в дълбочина.

Названието на тази техника буквално означава „естествено възстановяване“ на кожата. Биоревитализацията е инвазивна процедура, при която с помоща на игла в кожата се вкарват полезни за нея естетвени съставки като хиалуронва киселина, витаминен комплекс, пептиди. Тази терапия помага за подобярване на външния вид на кожата, както и за забяване на процеса на изсушаване и стареене на кожата.

Биоревитализация с хиалуронова киселина
За тази терапия се използва специално синтезирана формула на хиалуроновата киселина, която подпомага насищането на клетката с влага и подорява храненето ѝ. Инжектирането на формулата подпомага естествените биохимични процеси в тъканите и хидратацията на кожата.

Хиалуроновата киселина е естествен продукт, който нашата кожа сама произвежда. С течение на времето обаче количеството ѝ в организма ни намалява, затова е необходимо привнасянаето ѝ отвън, за да забавим процесите на изсъхване на кожата. Биоревитализацията с хиалуронова киселина също така активизира процесите на производство на колаген и еластин в кожата, затова след такава процедура кожата става по-гладка, бръчките се изглаждат и намаляват.

Биоревитализация с пептиди
Една от новостите в инжекционната козметология е биоревитализацията с пептиди. Пептидите са специални протеини, които предизвикват клетъчната регенерация и възстановяването на нейната структура. По този начин биоревитализацията с пептиди подмладява. Пептидите са много полезни за кръвоносните съдове. Укрепват стените на капилярите. Затова процедурата е много полезна за хора с тънка кожа, както и за лечението на розацея.

Пептидите също така помагат успешно при пигнемтации, изравняване на тена, както и за подобряване на тонуса на кожата. Тази процедура е много подходяща за кожата преди тя бъде изложена на слънце. Предпазва я. Пептидният комплекс съдържа и антиоксиданти, които повишават защитната функция на кожата и увеличават устойчивостта ѝ на неблагоприятните екологични фактори. Витамините, които се съдържат в пептидния комплекс имат себумрегуращ ефект, което означава, че се намалява омазняването на кожата.

Какви са предимствата на процедурата?
Ефективност. Биоревитализацията е инжектиране под кожата на активни вещества, които позволяват възстановяването на нормалните обменни процеси на кожата. Резултатът е подмладена кожа.

Безопасност
Процедурата е безболезнана и максимално комфортна за пакиента, тъй като се поставя анестезия под формата на гел.

Как се провежда курса на биоревитализация?
Комплексите от веществата, които се използват, както и продължителността на курса на биоревитализацията се определят индивдидуално след като се вземе пердвид състоянието на кожата на пациента, както и в зависимост от желаните резултати. Процедурата трябва да се извършва само със сертифицирани продукти, богати на антиоксиданти, микроелемнти и витамини. Инжекцията се прилага в малки дози под кожата в средните слоеве на дермата. Използват се специални много тънки игли. Биоревиталзиация може да се прави не само на лицето, но и на тялото.

Какъв е ефектът от биоревитализацията?
Биоревитализацията буквално изтрива следите на времето от лицето: бръчките се елиминират, тенът се изравнява. Под въздействието на хиалуроновата киселина водният баланс на кожата се възстановява изключително бързо, създават се отлични условия за живот на клетката. След около 3-4 дни след поставянето на инжекцията се забелязва как кожата става по-стегната и по-плътна. Ефектът от процедурата се разгръща във времето. Ефектът се задържа около 6 месеца. Така биоревитализацията води до следните резултати:

♥ Изглажда бръчките
♥ Стяга отпусната кожа
♥ Изравнява тена
♥ Възстановява структурата на кожата
♥ Възстановява еластичността на кожата (активизира производството на колаген и еластин)
♥ Подмладява клетките
♥ Намалява пигментацията
♥ Укрепва стените на кръвоносните съдове
♥ Изглажда кожата
♥ Какъв е процесът на възстановяване след биоревитализацията?
♥ Няма възстановителен период. Първите един или два дни се наблюдават малки подутинки, които изчезват много бързо.

Колко често е препоръчително да се извършва процедурата?
Всичко е много индивидуално. Обикновено няколко сеанса се правят през 2-3 седмици. Ефектът трае до 6 месеца. Хубаво е да се правят поддържащи процедури веднъж или два пъти годишно.

Прочетете още:

Как да си направим серум против бръчки

Подмладяване с охлюви

Спасете кожата си от студа

Изворът на здравата кожа

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти