Без двойна брадичка: Какво е HIFU лифтинг

В търсене на красотата открихме нова процедура, която ще ни помогне най-вече за двойната брадичка (кой няма такава, особено след празници!).

Високоинтензивен фокусиран ултразвук (HIFU) е козметично лечение за стягане на кожата, което се счита за перфектния неинвазивен заместител на хирургическия лифтинг на лицето. Бонусът е, че ефектът е постоянен и не струва хиляди левове!

Не купувай тези 10 ненужни продукта за красота

Тези процедури отдавна са много популярни в Обединеното кралство, затова избрахме да ви разкажем за тях и техните предимства. Тъй като това все още е сравнително ново лечение, в тази статия ще отговорим на много от въпросите, които може да имате относно HIFU:

Как работи?

HIFU използва ултразвукова енергия, за да насърчи производството на колаген, което води до по-стегната кожа. Колагенът съставлява около една трета от всички протеини в човешкото тяло, повече от всеки друг вид протеин в тялото по маса. Когато човешкото тяло остарява, то намалява производството на колаген, което води до по-отпусната кожа и по-стар външен вид.

HIFU използва фокусирана ултразвукова енергия за насочване към по-дълбоките слоеве на кожата. Ултразвуковата енергия кара тъканта да се нагрява бързо. След като клетките в целевата област достигнат определена температура, те изпитват клетъчно увреждане. Знаем какво си мислите "как, за бога, е полезно това?!" Но не се страхувайте, увреждането всъщност стимулира клетките да произвеждат повече колаген, което води до по-стегната и стегната кожа!

Открийте своя тип стареене и се погрижете за кожата си

Колко време отнема терапията?

Това зависи от третираната зона, но може да отнеме от 30 до 150 минути.

Пълното лице обикновено отнема около – 60 минути

Повдигане на вежди или шия – 30 минути

Цяло лице, шия и деколте – 150 минути

жена лице кожа
Снимка: iStock

Боли ли?

Повечето хора казват, че почти не чувстват нищо. Други казват, че усещат нещо като лек електрически удар, когато топлинните лъчи навлизат в кожата. Така че, въпреки че не е 100% безболезнено, определено е поносимо!

Колко време да видите резултатите и колко време траят?

Още след първото си лечение може да видите някакъв незабавен ефект, но крайните резултати ще се появят след период от 2-3 месеца, тъй като тялото ви естествено регенерира своя колаген.

Моля, не забравяйте, че въпреки че HIFU носи много по-малко рискове и разходи от хирургическия лифтинг на лицето, резултатите може да не са толкова дълготрайни и може да са необходими повторни процедури. За най-добри резултати трябва да имате 3 процедури, 3 месеца между всяка. След това не е нужно да повтаряте процедурата до 2 години.

Колко процедури са ми необходими?

Много клиенти може да изискват само една. Кожата на всеки обаче е различна и някои хора може да се нуждаят от няколко процедури, за да постигнат желаните ефекти.

Безопасен ли е HIFU?

HIFU се счита за най-безопасната известна процедура за фиксиране и повдигане на лицето. Десетки хиляди от тези процедури са извършени безопасно по целия свят.

Има ли странични ефекти?

Без значение колко често или безопасно е дадено лечение, всичко има странични ефекти! Страничните ефекти при HIFU са редки, но могат да включват:

Коя е идеалната грижа за кожата за всяко десетилетие от живота ви

Пигментация на кожата

Това е най-честият страничен ефект, съобщаван от пациенти по време на проучване, изследващо ефективността на HIFU. Третираните зони могат да станат червени и петна, особено ако кожата ви е чувствителна и склонна към зачервяване. Този страничен ефект не е постоянен, обикновено изчезва няколко часа след лечението.

Болка

Някои хора са много по-чувствителни от други, което означава, че може да почувстват известна болка, докато пробват процедурата. Ако случайно сте един от тези чувствителни хора, вашият дерматолог с радост ще ви намаже с обезболяващ крем.

Подуване

Кожата на всеки човек е различна и има хора, които могат да открият, че кожата им е леко подута след лечението, особено ако вече сте предразположени към това. Подуването обикновено изчезва след няколко дни.

Изтръпване

Може да се появи изтръпване около деликатните зони като очите и устните и да продължи около две седмици. Това е така, защото тъй като HIFU прониква в най-дълбоките слоеве, понякога това може да причини незначителни щети, които могат да доведат до изтръпване. Кожата обаче ще се излекува сама и може да изглежда малко странно за няколко седмици!

Без ефект

За съжаление някои хора, които са подложени на това лечение, нямат видим ефект. Въпреки това HIFU все още е най-мощното налично лечение като неинвазивна алтернатива на операцията.

Хипер-пигментация

Макар и рядко, това е страничен ефект, който е потенциално постоянен. Хиперпигментацията кара кожата да променя цвета си и да става по-тъмна.Въпреки, че това е изключително рядка реакция все пак я споменаваме като възможен риск с HIFU.

След като ви запознахме с хита в козметичните процедури в момента, спокойно можете да си хапнете от Великденските козунаци и с чиста съвест да си запишете час при вашия дерматолог. Успех!

Прочете още: 

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти