Създадено за Merz Spezial

7 съвета за пускане на дълга коса

дълга коса
Снимка: iStock

Ако сте сред дамите, които всеки път с натежало сърце се разделят дори и с краищата на косата си при фризьора, ние сме насреща да ви дадем няколко полезни трикчета, директно от „извора“ на фризьорите на звездите. И за да не въздишате, докато разлиствате страниците на модните списания, гледайки колко дълги и красиви коси имат звездите, ние сме тук, за да ви разкажем как най-лесно може да се сдобиете с коса, ако не като на Рапунцел, то поне като на Ариана Гранде.

1. Подстригвайте се редовно

Не чакайте косата ви да израсте с 3 сантиметра, за да посетите фризьора (да, знаем, че ви се е случвало). По-добре го правете веднъж на 3 седмици, но помолете фризьора да ви взима по-малко от сантиметър – така няма да се стига до досадните цъфтежи.

Edna съветва: ограничете връзването на косата на опашка и не стойте продължително с нея. Ако обичате този тип прическа, редувайте местата, на които е опашката. Така ще избегнете болката в корените на косата вечер и ще намалите косопада.

дълга коса
Снимка: iStock

2. Пропускайте шампоана понякога

Знаем, че звучи малко странно, но за съжаление шампоанът, заедно с натрупалите се замърсявания, премахва и важни за самата коса естествени масла, които поддържат косъма здрав и еластичен. Затова редувайте измиването с шампоан с измиване само с балсам или само с хладка вода.

Edna ви издава полезен трик: след измиване, изплакнете повторно косата си с по-хладка вода. Така ще се запази здравината на космените фоликули.

3. Не подценявайте балсама

И ако е препоръчително да пропускате шампоана, това не важи за балсама. Ако третирате често косата си с преса и сешоар, краищата й неизбежно изтъняват. Тук на помощ идва балсамът (или маската). Съставките им възстановяват липидите и протеините в косъма, което е жизненоважно за здравата коса.

дълга коса
Снимка: iStock

4. Маска в домашни условия

Поне веднъж седмично правете маска, с която да стоите възможно най-дълго време – може дори да спите с нея, ако имате такава възможност. За направата й използвайте масла като бадемово и арганово, жълтък, кисело мляко и кокосово масло.

5. Изключете памучните материи

Не е препоръчително калъфката на възглавницата ви да е памучна, тъй като търкането в памук на косата през нощта причинява допълнително накъсване. Изберете материи като сатен или коприна. Забравете за памучните кърпи/тюрбани, когато увивате мократа си коса, тъй като това кара фините косъмчета в периферията на лицето да се късат много бързо.

6. Хапвайте полезни храни

Edna препоръчва няколко продукта, които е добре да включите в менюто си, за да се сдобиете със здрава и блестяща коса – яйца, морски дарове, авокадо, ядки и зеленчуци. Също така пийте много вода!

дълга коса
Снимка: Merz Special

7. Красива коса „отвътре“

Добавете към менюто си хранителни добавки, които ще разкрасят вашата коса „отвътре“. Капсулите за коса Мерц Специал (Merz Spezial Hair Capsules) са специално проектирани да поддържат растежа на гъста и здрава коса. С уникалната си комбинация витамини, микроелементи, L-цистин, екстракт от червен пипер, зелен чай и просо, тези капсули ще подхранят косата ви и ще снабдят организма ви с ценни вещества. Те съдържат полезния минерал цинк, допринасящ за поддържането на здрава коса, витамин В2, който спомага клетъчната защита от оксидативен стрес и мед, който допринася за нормалната пигментация на косата.

И това не е всичко! Мерц Специал капсули за коса са базирани на иновативна немска научна формула с микро-таргетираща система, която гарантира за неповторимия им ефект и ефикасно енергизира потока на полезните съставки в организма,така че да достигне до зоните, към които е предназначен.  

дълга коса
Снимка: Merz Special

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти