6-те аромата на изяществото и женствеността

6-те аромата на изяществото и женствеността
Снимка: Thinkstock

Знаете ли, че ароматите носят спомени? Една миризма, неусетно доловена от някъде, може да ни върне години назад, да припомни отдавна забравени случки и чувства. Когато става дума за любимия ви парфюм, то той може по-добре от всичко друго, да ви напомни за самите вас – такива, каквито обичате да се усещате – стилни, уверени, горди или нежни, смълчани и романтични.

Открийте вашия нов аромат сред селекцията, която ви предлагаме, за да отворите нова глава в емоционалния си свят.

Boucheron Quatre 
Създаден преди повече от 155 години, Boucheron е първият бижутер, който отваря врати на Place Vendôme през 1893 на най-слънчевия ъгъл на площада. Днес, светлината озарява всички страни на Къщата. Майсторството в изкуството за създаване на бижута струи от всяко творение на Къщата, както и отражението на изключителния блясък. Светлината разкрасява жените, които носят бижутата им и правят тяхната аура неустоима.

От 2004, нова блестяща история започва да се развива – тази на пръстените Quatre. Kомбинация от иконичните кодове на Maison Boucheron и емблематичния им скъпоценен камък ражда творение, което сега е преведено на друг език, този на парфюмерията.

Парфюмът съчетава четири различни мотива в искряща хармония, ароматът разкрива изненадващи фасети, елегантност и стил. Изобилие от ценни съставки разкриват аромата си по уникален начин за всеки случай и всяка кожа. Искрящи като розово шампанско, връхните нотки се превръщат в мехурчета горчив портокал с намек за червени плодове.

Сърдечните нотки ни предлагат вечната комбинация роза-жасмин, която придобива нова наситеност във вихрушка от Pétalia, уникална съставка на Givaudan, която освобождава аромат на пудрена роза със щипка личи. Финалната искра идва от дървесната база, омекотена от чувствен мускус и завладяващото отражение от жълто злато, идващо от воала кедър.

Karl Lagerfeld Private Klub
Карл Лагерфелд направи удар с първото си дуо парфюми за мъже и жени. Използването на модерни класически линии, създаде must-have модели в колекциите му – от безупречно скроени бели ризи до елегантни черни сака.

Сега Lagerfeld пише нова глава в историята на парфюмите си, като улавя есенцията на изпълнени с партита вечери в два аромата – един за мъже и един за жени. Нарича ги Private Klub.Чрез новото си дуо, Karl Lagerfeld ни води в нова ароматна вселена, която е събирателно на неговата непреходна оригиналност и представя начин на живот, който почита младостта, приятното прекарване, оптимизма и самия живот!

Private Klub За нея (For Her) използва комбинация от искрящ бергамот и подправъчен розов пипер във връхните нотки, кремообразен мускус и намек за бадем в базата. Този контраст пресъздава уверената, блестяща аура на VIP дамата на частно парти. Тя излъчва концентрирана страст и огнена енергия. Именно за това създадохме флорално сърце, изтъкано от изтънчени рози, виолетки и магнолия.

За разлика от Karl Lagerfeld За него (For Him), който съдържа нова интерпретация на добре познатите ароматично-фужерни аромати, Private Klub for men е дървесно-подправъчен аромат. Лавандулата присъства отново, но по нов, по-подправъчен и неочакван начин, затоплена от нотки кедър, ветивер и кумарин.

Montblanc – Lady Emblem
Фасети и блясък: с разбирането на общите страни между гемологията и парфюмерията, Доминик Ропион и Никола Болию фокусират своя талант върху концепцията за блясъка. "Ние търсихме творение, неподвластно на времето, неизменно и вечно ..." обяснява Никола. "Всеки елемент беше създаден, за да запази и подчертае най-бляскавите аспекти," добавя Доминик.

Загадъчен акорд роза-саке е отправната точка. Тази изключителна роза е получена чрез високотехнологична дестилация, за да се запази нейния финес, естествена елегантност и грация. Съблазнително и зелено ухание, тя е като милувката на Зефира, флорална в един момент и плодова в друг. Нотката саке, която е създадена от двамата парфюмеристи, притежава свежата кристална енергия на най-фината оризова напитка, разкривайки леко металическо ухание на личи и окосена трева. Японците наричат тази напитка "Nihonshu".

Lanvin – Опияняващ еликсир

През 2002 е създаден Eclat d'Arpège – парфюм, вдъхновен от безусловната любов между Жана Ланвен и нейната дъщеря Маргьорит. Днес, Lanvin разкрива нов парфюмен дизйан, въплъщаващ друга, също толкова вдъхновяваща вселена: Éclat de Fleurs. Букетът извиква във въображението еуфорията на слънчева разходка, изпълнена с цветя и радост. Това е деликатно изразяване на нова фасета на женствеността, изпълнена със свежест и спонтанност – бляскаво ухание, което изразява бликащата радост от моменталното опиянение.

Претворяващ пасторалното очарование на плодово-флорален букет, Éclat de Fleurs комбинира изисканото ухание на цветя с леко киселия аромат на плодове в една възхитителна композиция, която извиква в съзнанието представата за вълнуващ пролетен ден.

“В основата на неговото създаване стои визията на поляна от диви цветя, която сякаш току що е излязла от платното на импресионистична картина. Картината на зеленото поле, изпъстрено с разноцветни цветя, искрящи под слънчевите лъчи, предизвиква истинска флорална експлозия”, обясняват парфюмеристите Ан Флипо и Никола Болию (IFF), дизайнери на този парфюм.

Aigner

Логото Aigner е познато в цял свят като символ изразяващ традиции, иновации и стил. Луксозни кожени чанти и качествени аксесоари са ДНК-то на компанията. Дизайнът на колекциите обединява емоциите на бъдещето и наследството на миналото, като съчетава традиции и иновации. Флакон с класически дизайн, качествен и женствен. Коженият ефект върху капачката е вдъхновен от чантата на Aigner – Cybill. 

Нежното златно покритие придава лукс и изисканост. Кампанията разказва една история за стил и елегантност. За жената, която е изтънчена и елегантна и все пак уверено изразява собствената си индивидуалност и усещане за уникален стил.

Salvador Dali – "Красавицата и звяра"
La Belle et l'Ocelot история за жените, които живеят живота си според своите инстинкти.

Сюрреалистична среща между La Belle et l'Ocelot – вид дива котка, толкава обичана от Салвадор Дали, че той осиновява една за домашен любимец… Това е една препратка към приказката за "Красавицата и звяра". La Belle et l’Ocelot чудесно подхожда на жени, които са уверени, смели, страстни и завоевателни.

La Belle et l’Ocelot Eau de Parfum развива техният инстинкт за свобода и нови завоевания. Двете лица на флакона са във формата на котка, разхождаща се със своята специфична походка, леко поклащаща се, следвайки инстинкта си към красотата. Останалата част на флакона е матиирана, а на дясната страна в златно е гравиран подписа на Дали.

Черен релефен Оцелот, обграден от златна територия е щампован върху сребърната опаковка. Ароматът ухае на една пламенна одисея –въздишка, свобода... Парфюм с изтъкната женственост, скъп и омагьосващ със своите ориенталски нотки.

Прочетете още:

Какво да направите, ако прекалите с парфюма

Аромати, които възбуждат

Парфюми с аромати на цветя

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти