Създадено за

3-те тайни на подхранената кожа и сияйния тен на лицето

a
Снимка: iStock/Getty Images

Правилната грижа за кожата е от ключово значение за лъчезарния външен вид, привлекателността и обаятелното излъчване. Кожата е отражение на психическото и физическото ни състояние, а по лицето могат да се видят не малко от дефицитите в живота ни. Недостигът на важни витамини и минерали, недоспиването, стресът – всичко това е закодирано в отпусната кожа, подранили бръчки, посивял тен, умора около очите и разширени пори. За оптимална хидратация и сияещо лице водеща роля играят три важни съставки, без които кожата губи от естествената си красота и става по-уязвима на влиянието на негативните фактори на външната среда и вътрешните ни тревоги. Ето кои са те:

а
Снимка: iStock/Getty Images

Витаминът ниацинамид е водоразтворимо вещество, производно на витамин В3, чието регулярно използване има силен положителен ефект върху кожата. Неговите антиоксидантни свойства се борят с признаците на стареене, предотвратяват преждевременната поява на бръчки и правят кожата по-гладка и стегната. Ниацинамидът стимулира образуването на липиди и колаген. Веществото има регенериращо действие при увредена кожа, като подпомага производството на серамиди, които имат участие в защитната функция на кожата. При редовна употреба витаминът ниацинамид спомага за свиването на разширените пори, регулира секрецията на себум и допринася за матиране на Т-зоната. Той противодейства на свърхпигментацията като инхибира синтеза на меланин и така кара пигментните петна видимо да намаляват.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Хиалуроновата киселина е полизахарид, синтезиран от организма, който е необходим за добрата хидратация. Хиалуроновата киселина има структурата на спирала. Благодарение на това се превръща в нещо като гъба и има способността да поеме 1000 пъти повече вода от собственото си тегло. С течение на времето количеството на хиалурон в тялото намалява, което води до стареене на кожата. Употребата на козметични продукти с хиалуронова киселина прави кожата по-гладка и здрава.

а
Снимка: MIXA

Пантенолът, познат и като провитамин B5, е популярно и ефективно средство в грижата за кожата. Той овлажнява и хидратира, помага за възстановяването на наранени зони, ускорява зарастването на рани, намалява сърбежа и видимите признаци на стареене, успешно се противопоставя на възпаления и изгаряния и намалява свръхпигментацията. Пантенолът прониква в тялото през епидермиса, нанася се лесно и попива без остатък, което прави усвояването му бързо и ефективно.  

В комбинираното използване на ниацинамид, хиалуронова киселина и пантенол се крие разковничето към добре хидратираната, стегната, здрава и еластична кожа. Серумът за лице MIXA Hyalurogel Серум е продукт с високо съдържание и на трите активни вещества, което го прави първокласна и луксозна грижа за лицето. Той подхранва и освежава тена, правейки кожата по-мека, с озарен младежки вид и с повече устойчивост при наранявания и външни влияния.

a
Снимка: MIXA

MIXA Hyalurogel Серум е хипоалергенен продукт и е подходящ за суха, нормална и чувствителна кожа. Може да се използва през деня или вечер, в комбинация с козметични кремове или самостоятелно. Нанасянето му става с нежно потупване с върховете на пръстите върху добре почистена кожа, а ефектът се усеща още след първото използване – лицето е по-нежно, дискомфортът, чувството за дразнене и зачервяванията изчезват, а кожата е по-мека и изглежда по-млада.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти