Създадено за

3 лесни стъпки за красиви ходила през лятото

a
Снимка: iStock/Getty Images

Време е! Лятото е почти тук и зимните ботуши отстъпват място на любимите ви летни сандали. Дните са все по-дълги, а лекият повей на вятъра все по-често навява спомени за разходка по топлия пясък.

Преди да извадите любимия си бански от гардероба и да потеглите към най-близкия плаж обаче трябва да се погрижите за онази част от тялото си, която цяла зима се е спотайвала в топлите обувки – краката.

Добрата новина е, че имате няколко седмици преди времето наистина де е подходящо за плаж, които са напълно достатъчни, за да придобиете нови навици в грижата за краката си.

Като за начало е добре да забравите идеята за сезонна грижа. За да се радвате на здрави, меки и красиви ходила през лятото, трябва да се грижите за краката си целогодишно.

Ежедневно краката са подложени на голямо физическо натоварване, а проблемите с тях могат да нарушат ритъма на целия ви ден.

За да избегнете подобни неприятни ситуации сме подбрали за вас няколко практични и лесноприложими съвета, благодарение на които ще носите с гордост сандали още това лято:

а
Снимка: iStock/Getty Images

Хидратирайте след душ

Най-подходящият момент за нанасяне на омекотяващ или овлажняващ продукт за кожа е непосредствено след душ. По този начин запазвате влажността в кожата си и тя абсорбира максимално продукта.

Ако вече страдате от загрубяла кожа, за по-добър ефект използвайте пила, скраб или ексфолиант за крака, за да отстраните мъртвата кожа, преди да нанесете крем или балсам за крака.

Добра идея е, докато нанасяте продукта си за ежедневна грижа, да стимулирате кръвообращението с няколкоминутен масаж на краката си (може да има линк към другата статия).

Дръжте краката си сухи

Изпотяването на краката е често срещан проблем през по-топлите месеци от годината, а понякога и през останалите.

Краката имат над 250 000 потни жлези и въпреки че потта, която отделят, обикновено не мирише, бактериите, които тя разпространява, често предизвикват неприятна миризма.

Влажната среда благоприятства развитието и на гъбички, които понякога се оказват доста упорит проблем.

Ако спортувате активно или сте склонни към прекомерно изпотяване, бъдете особено бдителни: сменяйте често обувките си и осигурете максимална защита на краката си.

а
Снимка: iStock/Getty Images

Изхвърлете неудобните обувки

Мазолите са неизбежни, ако носите неудобни обувки. Този вид загрубяла кожа се появява в резултат на продължително триене или натиск.

Причината да страдаме от неудобни обувки по-често през лятото е, че в този период от годината поради по-високите температури краката ни често се подуват и иначе удобните сандали изведнъж ни стават малки.

За да избегнете този неприятен момент, е препоръчително да пазарувате обувки в края на деня, когато краката ви са подпухнали. Ако и тази предпазна мярка не помогне и ви се образуват мазоли, не разчитайте на крема за ръце да ги излекува.

От ключова важност, за да имате красиви ходила, е да използвате продукти, които са специално предназначени за крака.

Козметиката за стъпала има различен състав от лосионите и кремовете за тяло, за да отговори на специфичните нужди на краката.

Footness предлагат цялостна гама продукти, специално разработени за трите основни потребности на вашите крака – ежедневна грижа, защита и специална терапия. 

a
Снимка: Footness

Серията ежедневна грижа е вдъхновена от малките ритуали, които ни доставят удоволствие всеки ден. Тя комбинира природните съставки с кадифени, приятни бързо попиващи текстури и свежи аромати. Дава необходимата мекота и комфорт, за да се чувстваме добре в кожата си.

a
Снимка: Footness

За да отговори на динамичното ежедневие и необходимостта от защита от изпотяване и така неприятната миризма, Footness предлага специален спрей за крака с растителен комплекс, с масло от полски хвощ и екстракт от градински чай и чаено дърво.

a
Снимка: Footness

В случаите, когато проблемът вече е налице, може да разчитате на специална терапия срещу напукани пети, с екстракт от лайка и невен в комбинация с 25% уреа, глицерин и ланолин. А за мазолите от неудобни обувки – крем със салицилова киселина и екстракт от чаено дърво. 

След като вече сме въоръжени с всичко нужно, за да се радваме на красиви ходила, остава само да дочакаме лятото и да му се насладим.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти