Създадено за NIVEA

10 дни и ще се осмелите да откриете сезона на късите панталонки

10 дни и ще се осмелите да откриете сезона на късите панталонки
Снимка: iStock/Getty Images

Дръвчетата цъфтят, слънчевите лъчи нежно ни галят по бузите, а разходките с приятели бързо започват да заменят видео разговорите. Пролетта е най-подходящото време да се отървете от всички старо и ненужно – било то дрехи, аксесоари, козметика или няколко излишни килограма, например. Като споменахме последното – случвало ли ви се е да извадите онези любими панталонки от гардероба и те да не ви станат? Или да ви стоят различно? Ние сме тук да ви се притечем на помощ! И за да бъде забавно, ще го направим под формата на 10-дневно предизвикателство със съвети, които да спазвате не само, за да изглеждате добре отвън, а и да се чувствате щастливи и спокойни отвътре. 

Направете си карта на желанията

Помислете си – как бихте искали да изглеждате? Какво искате да постигнете през следващите месеци? Изберете няколко визии – дали ще са ваши собствени, когато сте били в топ форма или на някого, на чийто стил обичате да подражавате и използвайте лепило и лист хартия. Може да добавите и други неща – снимка на място, което искате на посетите, бижу, кола - каквото ви душа иска. Сложете си го на хладилника или на видно място в къщата и визуализирайте как всичко това става реалност.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Ходете повече време пеша

Има много приложения, които ви казват колко точно крачки трябва да направите през деня, но нормата е горе-долу 10 000. Може да ви се струват като голямо число, но повярвайте ни – дори с една малко по-дълга шопинг разходка в мола може да ги постигнете. Друго, което може да направите, е да карате колело, да слизате една спирка по-рано от автобуса, да не ползвате асансьор или ако шофирате, някой ден да излезете без колата. Тези  активности са полезни не само за вас, а и за планетата.

Пийте повече вода

Знаем, че сте го чували многократно, но има защо. Едно трикче – пийте 2 чаши вода 20 минути преди хранене. Ще ни благодарите после! Пиенето на вода (поне 2 литра на ден) има много ползи за организма – изчиства кожата, намалява целулита, ускорява метаболизма, помага при храносмилане и повишава нивата на енергия.

a
Снимка: iStock/Getty Images

Хранете се балансирано

Наблегнете на сезонни плодове и зеленчуци – хубавото сега  е, че има много голям избор. Приемайте полезни въглехидрати като киноа, нахут и пълнозърнеста паста. Абсолютно същото важи и за мазнините, които се делят на „добри“ и „лоши“. Тоест избягвайте животинско тлъсто месо, жълтък и млечни продукти с висока масленост.

Слънчеви бани на терасата

За съжаление, времето на плажните приключения и студените напитки около басейните още не е започнало, но пък хубавото е, че имате време, за да сте във феноменална форма, когато настъпи моментът. „Събирайте“ слънчеви лъчи на терасата – така освен лек тен ще си набавите и ценния Витамин Д, който ви е липсвал през последните месеци. Не забравяйте, че добрата хидратация помага на кожата. Ние залагаме на стягащото мляко на NIVEA с Q10 и Vitamin C - то се справя успешно с борбата срещу свободните радикали и ежедневните агресори като UV лъчи.

Правете си спа ритуали

Те включват ароматни свещи, дълга гореща вана (или душ) и масажиране на тялото. Запалете си любимата свещ, грабнете козметичния антураж и масажирайте тялото си – дали с ръкавица или със скраб – това си зависи от вас. Освен, че така премахвате мъртвите клетки, ще раздвижите и кръвообращението. ….

И като казахме за ритуали.. Подхранвайте кожата си ежедневно!

a
Снимка: NIVEA

Ние избрахме стягащото мляко на NIVEA с Q10 и Vitamin C, който запазва кожата стегната и еластична като същевременно се бори със свободните радикали и негативните последствия от стрес, алергени, напредване на възрастта или тютюнопушене. В случай, че не познавате Коензим Q10, ще ви кажем, че той всъщност ни помага да поддържаме кожата си млада и здрава, като за съжаление след 30-годишна възраст количеството му в кожата намалява, което от своя страна намалява производството на колаген. Но не се плашете! Има как да се справим ефикасно и с това, като използваме продукти, обогатени с Коензим Q10. Благодарение на наличието му в стягащото мляко на NIVEA, кожата изглежда видимо по-здрава и свежа, а признаците на стареене се забавят. В състава му откриваме и още любимия ни антиоксидант Vitamin C, който все повече набира популярност като съставка в козметичните продукти. Витаминът е водоразтворимо вещество, а нашето тяло не го произвежда, така че е нужно да си го набавяме, а млякото на NIVEA е чудесен източник. Защо го обичаме? Защото след 10 дни употреба още повече се обичаме. А кожата ще ви благодари, повярвайте ни.

Давайте го по-леко

Не е случайно, че много мисли започват с фразата „KEEP CALM” – спокойствието на духа и хармонията със самите нас са едни от най-важните елементи, за да се чувстваме добре – както отвън, така и отвътре. Не само теглото ни, а и здравето ни зависи от това дали сме психически стабилни. Не се претоварвайте, поставяйте си достижими цели и не се отчайвайте, ако нещо не се получи от първия път. Все пак щастието е процес, не е дестинация.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти