-
4/4. Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Повече магнезий и желязо
В допълнение, термичната обработка на спанак също увеличава количеството магнезий и желязо, които могат да бъдат усвоени в тялото.
Но водата е враг на термично приготвените зеленчуци. Варенето на зеленчуци разтваря значително количество хранителни вещества - витамин С, фолат и тиамин (витамин В1), затова готвенето на зеленчуци на пара е по-добър метод.
Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Да си отмъстиш пред олтара: вместо обет, булка прочете съобщенията на бъдещия си съпруг до любовницата
- Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за Европа
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- Любимите секс пози на мъжете
- 5 енергийни места, които да посетите в България