-
4/4. Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Повече магнезий и желязо
В допълнение, термичната обработка на спанак също увеличава количеството магнезий и желязо, които могат да бъдат усвоени в тялото.
Но водата е враг на термично приготвените зеленчуци. Варенето на зеленчуци разтваря значително количество хранителни вещества - витамин С, фолат и тиамин (витамин В1), затова готвенето на зеленчуци на пара е по-добър метод.
Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- 40 години по-късно: Как изглеждат днес Меги и Ралф от "Птиците умират сами"
- Кой празнува имен ден днес?
- Реши този ТЕСТ и научи неподозирани истини за себе си
- Утре е Голяма Богородица, тази нощ се сбъдват най-силните ни желания
- Как да възстановим щитовидната жлеза и да активираме метаболизма си
- 5-те най-големи грешки на жените в леглото