-
3/4. Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Повече калций, по-малко оксалати
Друг аргумент в полза на яденето на варен спанак е намаляването на количеството оксалова киселина. Много от зелените зеленчуци (като спанакa) са богати на калций и оксалова киселина. Три чаши суров спанак например съдържат 90 милиграма калций, докато чаша варен спанак съдържа 260 милиграма.
Ако варите спанак във вода, не използвайте течността за бульон.
Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
8475
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Страстен секс след 10 години брак - възможно ли е?
- От какво увисват гърдите и митовете, на които да не вярвате
- Как изглеждат днес звездите от сериала "Октопод"
- Този ТЕСТ показва скритата ви същност
- Томина неделя е: какви са обичаите и традициите
- Как жените от едно време са се справяли с менструацията?