-
3/4. Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Повече калций, по-малко оксалати
Друг аргумент в полза на яденето на варен спанак е намаляването на количеството оксалова киселина. Много от зелените зеленчуци (като спанакa) са богати на калций и оксалова киселина. Три чаши суров спанак например съдържат 90 милиграма калций, докато чаша варен спанак съдържа 260 милиграма.
Ако варите спанак във вода, не използвайте течността за бульон.
Защо спанакът е по-полезен, когато е сготвен?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Днес почитаме покровителя на семейството свети Мина, имен ден имат...
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
