Макарони със сирене и сос Болонезе
Издигнете традиционната си рецепта за макарони със сирене на следващото ниво и добавете розмарин, множество други ароматни билки и сос Болонезе. Месният сос в тази конкретна рецепта също призовава за червено вино, с което просто не може да сгрешите. Първо запържете лука с малко звезден анасон по желние, докато омекнат. Премахнете анасона, добавете чесъна и каймата и усилете котлона. Запържете, докато месото се карамелизира. След това добавете виното и деглазирайте тигана, като оставете течността да се свари. Добавете чесъна, доматите, 2 с.л. захар, магданоз, розмарин и мащерка и гответе на слаб огън. Направете бешамела с масло, брашно и мляко и след това добавете малко горчица и индийско орехче. Смесете сварената паста със соса болонезе и добавете около 2/3 от соса бешамел и разбъркайте равномерно. Разпределете останалия сос бешамел отгоре, поръсете с пармезан и печете във фурна, предварително загрята до 180° С за 25 минути, докато стане златиста и се надигне.