-
4/7. Проверете етикетите: тези хранителни съставки ни тровят ежедневно
Натриев глутамат
На четвърто място е натриевият глутамат. Това е аминокиселина, въздействаща на чувствителността на рецепторите на езика ви. По този начин тя повишава вкусовите качества на храната. Използва се като съставка на дресинги, супи, чипс, полуфабрикати. Натриевият глутамат уврежда нервните клетки. Може да причини главоболие и гадене.
Проверете етикетите: тези хранителни съставки ни тровят ежедневно
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Изповедта на една 50-годишна жена: „Стара съм за тези неща!“
- ТЕСТ: Избери си котка и разбери какво послание ти носи тя
- Тест: Кафето, което обичаш да пиеш сутрин, разкрива какъв човек си
- Да откриеш дъщеря си след 26 години: Тайната, която промени живота на Чък Норис
- 8 места, където трябва да правиш секс поне веднъж в живота си
- 10-те най-вредни храни в България
