-
3/7. Правилата за готвене от учителя Петър Дънов
► Лукът се употребява при готвене на всякакви храни. Да не се пържи, а да се пуска на едри парчета или на цели глави във вряща вода. Ножът по-малко да влиза в продуктите. Лукът да се обели с ръка и да се чука с дървено чукче. Същото и с чесъна. При граха също да се избягва ножа. Много вкусни стават всички храни с малко вода, като кипне да се сложат продуктите и да не се отваря много. Суровият лук е полезен и против ракови заболявания. Картофите си запазват хранителността най-добре варени, като се ядат още топли. Да не се държат във вода. Картофената яхния да не ври повече от 15-20 минути. Добре е възрастните да ядат един ден само картофи, без белтъчини и сол, а децата - с белтъчини - сирене, кашкавал, масло, мляко и пр.
► Чесънът е необходим за здравето на организма. Той дезинфекцира, действа срещу склерозата и високото кръвно налягане. Той е магическо средство и служи като предпазител от болести и зарази.
Правилата за готвене от учителя Петър Дънов
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Хората, родени на тези дати, имат специална карма
- Месецът на раждане разкрива на какви болести сме податливи
- 9 храни против високо кръвно
- Лора Каравелова - момичето, което умря от любов
- Историята на 14-годишната Фреди, която е съблазнявала и убивала нацисти
- Докато смъртта ни раздели: кои са двойките с най-дългите бракове сред българските звезди
