-
2/6. Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
Най-полезни са ненаситените мастни киселини, съдържащи се в растителното масло или рибата. Колкото по-течна е мазнината, толкова по-ненаситени са и мастните киселини в нея. Наситените мастни киселини увеличават нивото на холестерина и се съдържат най-вече в животинските продукти като масло, месо или колбаси.
Те би трябвало да покриват не повече от 10% от поеманите дневни калории. Не посягайте към т.нар. втвърдени растителни мазнини, които се съдържат в чипса, например, съветват експертите по хранене.
Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
36599
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня