-
2/6. Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
Най-полезни са ненаситените мастни киселини, съдържащи се в растителното масло или рибата. Колкото по-течна е мазнината, толкова по-ненаситени са и мастните киселини в нея. Наситените мастни киселини увеличават нивото на холестерина и се съдържат най-вече в животинските продукти като масло, месо или колбаси.
Те би трябвало да покриват не повече от 10% от поеманите дневни калории. Не посягайте към т.нар. втвърдени растителни мазнини, които се съдържат в чипса, например, съветват експертите по хранене.
Мазнини, захар и сол: по колко е полезно?
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си

Магическата топка

Виж Съновника на Edna

Виж Тайна на деня

Изтегли Късмет на деня

Изтегли Карта Таро на деня

Най-четени
- Задайте тези 36 въпроса и той ще се влюби във вас
- Злокобната легенда за самодивите от село Шишенци, които крадат мъже
- Диета с таратор: започнете я сега и ще изглеждате прекрасно до началото на лятото
- 7 прекрасни български села, в които ще поискате да живеете
- Според годината на раждане: Какви сте били в минал живот и като какви ще се преродите
- Едно писмо на Чарлз Буковски: За робството от 9 до 5 или как да не пропилеете живота си