-
3/8. Как да разпознаем качествения зехтин
За да бъде класифициран един зехтин като Екстра Върджин – най-висок клас, при бутилирането той трябва да бъде с киселинност по-малка от 0.8%. Киселинността обикновено се отбелязва на етикета.
Зехтинът Екстра Вържин се добива при първото пресиране на маслините и не се обработва допълнително преди бутилиране. За да бъде класифициран в тази група, при бутилирането той трябва да бъде с киселинност по-малка от 0.8%. За разлика от него зехтинът, определян като 100 % чист, е смес от рафиниран зехтин и Върджин зехтин.
Как да разпознаем качествения зехтин
Още от галерии
Хороскоп за деня
Каква си според асцендента си
Магическата топка
Виж Съновника на Edna
Виж Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Най-четени
- Днес почитаме покровителя на семейството свети Мина, имен ден имат...
- Тримата мъже, с които е била Кейт Мидълтън, преди да се омъжи за принц Уилям
- 6 закона за "там долу", които всяка жена трябва да спазва
- 10 натурални начина за избелване на зъбите в домашни условия
- Вечните закони на кармата
- Днес празнуват хората, носещи имената на трима големи светци
