-
1/7. Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Тефлонови съдове - Възможно най-лошият избор са тенджерите и тиганите с тефлоново покритие. Медицинският център „Джонс Хопкинс“ в САЩ съобщава, че перфлуороктановата киселина, използвана при производството на тефлон, циркулира в кръвта на почти всеки американец. В процеса на готвене, особено при висока температура, тефлоновите покрития се разпадат и постепенно преминават в храната. Отделят се токсични пари, които могат да причинят проблеми на дихателните пътища, а за птиците са просто фатални. През последните 50 години са направени множество проучвания, които потвърждават подозрението на учените, че тефлонът в кухнята може да провокира канцерогенни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза и дори безплодие. Затова през 2005 г. САЩ забраняват използването на тефлонови покрития в готварските съдове – гратисният период приключва на 31.12.2014 г.
Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Още от галерии
Хороскоп за деня
Нова звездна двойка: Никола Цолов и Крисия потвърдиха, че са заедно (СНИМКИ)
Любов и връзки
Най-четени
- Здравословни рецепти с джинджифил
- Бабината диета, която топи мазнините без гладуване
- Красивата любовна история на цар Борис ІІІ и прелестната Йоанна Савойска
- Днес празнуват хората, носещи имената на трима големи светци
- Edna красавица на 69! Днес празнува Мария Каварджикова
- Тайните за красота на французойките (ключът е в една думичка)
