-
1/7. Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Тефлонови съдове - Възможно най-лошият избор са тенджерите и тиганите с тефлоново покритие. Медицинският център „Джонс Хопкинс“ в САЩ съобщава, че перфлуороктановата киселина, използвана при производството на тефлон, циркулира в кръвта на почти всеки американец. В процеса на готвене, особено при висока температура, тефлоновите покрития се разпадат и постепенно преминават в храната. Отделят се токсични пари, които могат да причинят проблеми на дихателните пътища, а за птиците са просто фатални. През последните 50 години са направени множество проучвания, които потвърждават подозрението на учените, че тефлонът в кухнята може да провокира канцерогенни заболявания, проблеми с щитовидната жлеза и дори безплодие. Затова през 2005 г. САЩ забраняват използването на тефлонови покрития в готварските съдове – гратисният период приключва на 31.12.2014 г.
Ето кои са отровните тенджери в дома ни
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Да си отмъстиш пред олтара: вместо обет, булка прочете съобщенията на бъдещия си съпруг до любовницата
- Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за Европа
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- Любимите секс пози на мъжете
- 5 енергийни места, които да посетите в България