-
5/5. 5 рецепти за вкусни ястия от баба Ванга
Триен фасул - Продукти: 1 купа бял фасул (1/3 от 1 кг), 1 глава кромид лук, 2 с.л. брашно , олио, сол , 50 г масло, джоджен, черен пипер
Начин на приготвяне: Предварително накисваш фасула от вечерта, а после хвърляш първата вода, след като заври. На една купа боб слагаш 7 купи вода. Прибавяш 4 с.л. олио и поставяш на котлона, като го включваш на 3. След 2 часа и 30 мин прибавяш 1 с.л. сол и разбъркваш. Консистенцията е на боб яхния. След 15 мин с голяма лъжица, с притискане към стените на тенджерата, намачкваш зърната. Така водата побелява. В средно голям тиган слагаш 1 к.ч. олио и 2 с.л. с връх брашно. Поставяш на котлона и бъркаш, докато брашното си промени цвета. После изсипваш към сварения фасул. Разбъркваш и връщаш на котлона да клокне за още 5 мин. Поръсваш с джоджен и черен пипер. Сервираш в чиния, като поливаш с 1 с.л. запържено масло.
5 рецепти за вкусни ястия от баба Ванга
Още от галерии
Хороскоп за деня
Най-четени
- Цветница е! Ето кой празнува днес и какви са обичаите
- 5 женски имена с най-силна положителна енергия
- Утре е Велики Четвъртък - ден за пречистване: какво не трябва да правим и какви са обичаите
- 4 филма, които всяка жена трябва да гледа сама
- Разтърсващите любовни съвети на един разведен мъж
- Разтърсващата любовна история на Пенчо Славейков и Мара Белчева