-
4/5. 5 класически, но забравени български ястия
Качамак
Това ястие е изключително вкусно и лесно за приготвяне. Мнозина от нас като деца често за закусвали или вечеряли с качамак. Много спомени са свързани с купата ухаещ качамак, обилно поръсен със сирене, разтопено масло и малко червен пипер. Или може би вие сте го предпочитали приготвен с пръжки и сланина. Някои дори го приготвят под формата на сладкиш. Приготвянето на качамак е лесно, бързо и не е много трудоемко.
Повечето от магазините предлагат готови смеси за приготвяне на тази вкусотийка. Ако спазвате указанията на опаковката резултатът ви е гарантиран. В домашни условия качамак се приготвя като във вряща подсолена вода се изсипва на много тънка струйка царевична грис и се разбърква непрекъснато. И един кулинарен съвет от долапа на баба – ако не искате вместо качамак да получите някакво жълто, лепкаво „нещо“, запечете на умерена фурна за няколко минути царевичната грис. Гарнирайте по желание и консумирайте с удоволствие.
5 класически, но забравени български ястия
Още от галерии
Хороскоп за деня






Най-четени
- Ако си родена на една от ТЕЗИ 4 ДАТИ, имаш специална мисия
- Да си отмъстиш пред олтара: вместо обет, булка прочете съобщенията на бъдещия си съпруг до любовницата
- Заради тях сме живи: Тримата смели мъже от Чернобил, които се жертваха за Европа
- 9 неща, които трябва да направите преди секс
- Любимите секс пози на мъжете
- 5 енергийни места, които да посетите в България