Топло смути "Ябълков пай"
Съставки:
- 1 ябълка, почистена от сърцевината и нарязана на хапки (обелена, ако нямате мощен блендер)
- ½ чаша / 120 мл вода (за по-кремообразно смути можете да използвате кисело мляко)
- ¼ чаена лъжичка ванилов екстракт
- 1 супена лъжица кленов сироп (или мед)
- ¼ чаена лъжичка смляна канела
- щипка индийско орехче
- щипка бахар
- 1 лъжица протеин на прах (по избор)
Съставки:
Комбинирайте ябълката, водата, ванилията, кленовия сироп и подправките в блендер. Блендирайте до гладка смес. Изсипете в чаша и загрейте в микровълновата на висока температура за около 2 минути. Поръсете с канела, а ако се чувствате особено смели, добавете малко разбита сметана отгоре. Сервирайте!