Звездната надпревара започва: Кой ще спечели „Златните глобуси“ през 2020 година?

колаж
Снимка: Getty

Страната ни е потопена в мъгла от студен, мръсен въздух и единствено светещите коледни украси повдигат духа ни по пътя към края на календарната 2019 година. Е, не съвсем. С настъпването на астрономическата зима, в света на киното градусът на напрежението се покачва драстично, тъй като настъпва сезонът на наградите.

Обявените номинации за отличията „Златен глобус“ дават начало на спекулациите относно това кой ще спечели най-много златни статуетки през предстоящите няколко месеца. Именно в този период всевъзможни академии, асоциации, критически кръгове и други подобни организации ще раздадат наградите си за постижения в седмото изкуство.

Както винаги, „Златните глобуси“ на Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд ще се раздават в две направления – за драма и за комедия или мюзикъл. Така тези награди винаги излъчват по двама най-добри актьори, две най-добри актриси и два най-добри филма, с което позиционират победителите като водещи фаворити и за наградите „Оскар“, които по традиция се раздават през февруари.

Номинациите тази година потвърждават възхода на стрийминг услугата Netflix като истинско филмово студио. Именно продукциите на Netflix „Брачна история“ и „Ирландецът“, както и филмът на Куентин Тарантино „Имало едно време... в Холивуд“, са номинирани за най-много призове за кино. Netflix доминира и в телевизионния сектор, с общо 17 номинации за „Златен глобус“.

Изненадите не бяха никак малко, но сред тях изпъква липсата на номинация за живата легенда Робърт Де Ниро за страхотното му превъплъщение в главната роля в „Ирландецът“ на Мартин Скорсезе. Сериалът „Игра на тронове“ пък заслужено остана само с една номинация за изключително противоречивия си осми сезон въпреки необяснимия си триумф на наградите „Еми“ по-рано през годината. 

Как „Игра на тронове“ изгуби битката за идентичността си

Но общите коментари спират дотук! В галерията, към която има приложен линк под този параграф, можете да видите прогнозни победители на „Златните глобуси“ в десетте основни категории за кино, повечето от които са базирани на хладнокръвна логика, но някои от които изразяват и субективните, аргументирани предпочитания на автора, моя милост. Разгледайте и на свой ред си изберете звезда, на която да стискате палци, защото така филмовата зима винаги е по-интересна!

Към галерията >>>

Прочетете още от Георги Петров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти