Жените не получаваме достатъчно цветя. Защо?

жена цветя
Снимка: iStock

Надали има друг толкова простичък, чак изтъркан, но пък невероятно ефикасен и винаги успешен начин да зарадваш една жена, като да ѝ поднесеш цвете. Може да е едно, може да е букет, може да е саксия или дори сукулентно растение, ако въпросната си пада по такива, но със сигурност ще предизвика усмивка и радостни чувства.

Толкова е просто, толкова е лесно, пък да се чудиш защо мъжете отбягват този жест на внимание.

Най-често повтарящото се оправдание да не подаряват цветя е “ама то на празник всеки знае”, казвано по повод на 8-ми март, Свети Валентин и подобни, но интересното е, че и без да е празник, те пак не поднасят цветя.

Други пък залагат само на първото впечатление. Докато още се ухажвате, цветята са почти редовно явление, даже понякога биват изпращани по куриер, че да придаде повече тежест на жеста. След няколко месеца и първото ядене на фасул заедно обаче, нещата рязко се променят. Букетчета се появяват по празниците, а след това – веднъж в годината, евентуално.

жена цветя
Снимка: iStock

Преди години с колежките ми на работа се надпреварвахме коя ще получи повече цветя за период от време. Разбира се, бяхме необвързани, съответно активно ходещи по срещи, та господата се стараеха.

Омъжените ни колежки, особено тези с деца, само гледаха с крайчеца на окото букетите по бюрата ни и свиваха устни, успокоявайки се, че те поне са с един мъж и венчална халка пo-напред в живота от нас.

Невероятно тъжно е обаче, че поднасянето на цветя на жените се приема като жест на ухажване или извинение, но не и на нещо нормално и редовно случващо се.

Сякаш от момента, в който сте вече сериозно заедно, няма нужда от допълнително доказване, старание, поддържане на романтиката.

Още по-лошо обаче е, че не са малко мъжете, които дори в началото на връзката и периода на ухажване, смятат цветята за излишни. Обикновено тези са стиснати, сухари или абсолютни циници, които решават от начало да положат основи на много ниски очаквания от страна на партньорката.

жена цветя
Снимка: iStock

Мисля си, че проблемът е и в нас - жените. Не си искаме достатъчно, не си казваме, а чакаме отсрещната страна да се сети от само себе си. Когато става дума за мъже обаче, това не се случва. Мъжете функционират най-успешно и задоволително, когато получават кратки, но точни и ясни насоки какво да правят и какво се очаква от тях.

Да, това не е особено романтично, но пък ако искаме резултати, това е цената.

Искрено ми се иска за масата жени да стане толкова нормално да получават цветя, че да не изпитват нужда да споделят снимка на букета си във Фейсбук или Инстаграм. Не трябва да е чак толкова невероятно да бъдеш зарадвана с букет без помощ, че да показваш на всички, все едно е изглед към морето на 1-ви юли сутринта.

Пък дано и мъжете някога осъзнаят, че както тяхната любов минавала през стомаха и спокойното гледане на футбол в неделя, така на жените им е нужно да им се припомня по-чесо колко желани и невероятни са.

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти