Защото любовта, това сме ние

Защото любовта, това сме ние
Снимка: Pexels

Знаеш ли кое е най-важно в любовта? Да помниш, че единият е продължение на другия. Ако не е така, не е любов. Ако е било така, тази любов е минало. Сега и занапред не трябва да забравяме, че нуждата да съществуваме заедно е взаимна.

Болките са онези, които ни карат да осъзнаем необходимостта от тъгата, за да бъдем съзидателни занапред. Отношенията помежду ни са като растения, които изискват грижи. Чувствата не трябва да повяхват от противоречия, каквито любовта не припознава като свои. Затова понякога, когато се нападаме с лоши думи, трябва да го приемаме като част от спектакъла на живота. Представлението свършва, завесата пада и ние отново се озоваваме двама. Аз и ти, оглушали от бурните аплаузи на публика, която няма да срещнем повече, но която се припознава в нашия мимолетен „скандал“.

Снимка: Pexels

Едни от най-незабравимите ни моменти са именно онези, които ни завръщат един към друг след мигове на ожесточени нападки с думи, които не мислим. Прегръдките са нашият пристан в морето на (не)лекия живот, който имаме щастието да изживяваме заедно. Защото когато сме двама, не само е по-лесно, но е състояние на духа, за което си струват малките компромиси.

Напук на мисълта, че нищо не е вечно, трябва да преминаваме през дните си с убеждението, че това твърдение си заслужава да бъде оборвано. Подобна категоричност дори математиката не познава. Често две плюс две не е равно на четири и това ни напомня непрекъснато самият живот. Увереността побеждава всяка относителност, затова е наложително да се обичаме безпрекословно.

Възраженията са допустими, стига да засягат други теми, други уравнения.

Радостта да принадлежиш някому, е най-голямото постижение в неспирната игра на чувствата. Да бъдеш като чинийка за саксията на балкона, като декор за сцена, като тяло, което топли твоето през дългите студени нощи зимно време. Това е от изключително значение и ако не го забравяме, няма да изпитваме страх, че някоя сутрин можем да се събудим сами.

Снимка: Pexels

Не винаги е важно какво мислим, по-важно е какво чувстваме. Затова лошите думи отминават като пролетни облаци – бели, леки, подвластни на всеки полъх на вятъра, който оставя след себе си дълбокото синьо на небето чисто, все едно е било непокътнато. Не винаги е от значение и какво сме пропуснали да си кажем, ако жестовете помежду ни непрестанно напомнят, че най-истинските емоции между двама понякога не могат да бъдат описани с думи – на любовта така ѝ отива да бъде няма! Достатъчно е да е обозрима, да не губим вярата си в нея и да не спираме да гледаме на нея като на най-верния си спътник и в добро, и в лошо.

Затова, каквото и да става, не спирай да тъгуваш за мен. Подобна тъга е задължителна, ако не преставаш да помниш, че аз съм просто твоето продължение. Аз и ти – двете страни на едно цяло, което се припознава в любов, каквато другите няма как да знаят. Защото любовта, това сме ние.

Снимка: Pexels

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти