Защо Джесика Алба е била в офиса ми и никой не е разбрал?

джесика алба
Снимка: imdb.com

Александър Петров

Бях тръгнал да пиша нещо съвсем различно, когато получих доста екстравагантен имейл от човек, представящ себе си като Дидо. Заглавието на писмото му гласеше:

„Защо Джесика Алба е била в офиса ми и никой не е разбрал?“

Мъжете знаят, че когато Джесика Алба присъства в изречение, то трябва да бъде прочетено, когато участва във филм, той трябва да бъде гледан, а когато Джесика Алба е била в офиса ти… трябва да се чувстваш много прецакан, че си я изпуснал!

джесика алба
Снимка: Getty/Gulliver

Как, обаче, актрисата се е промъкнала на работното място на Дидо без никой да забележи? Да видим дали ще разберете нещо от писмото му:

„Казвам се Дидо и сега ще ме помислиш за луд. Джесика Алба някакси е била в офиса, където работя и даже е стояла на мойто бюро без никой от там да разбере. И сега като им обяснявам, всички ме гледат все едно съм ненормален, а това, което казвам, е самата истина. Работя във фирмата от две години и оня ден като отидох на работа видях, че някой ми е стоял на мястото и предположих, че беше жена, защото имаше много дълъг кафяв косъм заплетен в клавиатурата ми. За пръв път някой си беше позволил да ми рови из нещата. Много важни снимки ми бяха изтрити - на една бивша, дето ми беше пратил братовчед ми. Питах всички кой е бил, но никой не знаеше. Ако беше колежката ми дето сме гаджета, откакто почнах работа там много тъпо да види голи снимки на друга на компютъра ми ама защо сяда на чужд компютър? Вярно, че и тя е  с кестенява коса, но като я питах и тя каза, че не е била тя. Тогава се сетих едно поверие дето баба ми ми казваше като малък, че ако сложа косъм от главата на някой в моята коса ще го сънувам. Тогава направих този номер с баба ми дето ми беше казвала, защото беше много важно да разбера кой е бил, за да знам какво да правя. Взех си въпросният косъм от клавиатурата и вечерта преди да си легна си го сложих в косата да видя кой ще сънувам и кой ми е сядал на компютъра. И познайте кой сънувах. Джесика Алба. Джекиса Абла ми беше стояла на компютъра и не знам как се е промъкнала, че никой не я е видял и ми е изтрила снимките на бившата от компа. Имам два въпроса - първият е защо Джесика ми е изтрила снимките какво й пречат и вторият е как е влязла без да направи впечатление, тя е световно известна. Чел съм ти статии и ми се струваш печен и сигурно ще имаш отговор на това“

ЛЕЛЕ!

Това писмо съм сигурен, че може да се използва като отправна точка за дипломна работа по психоанализа или нещо подобно! Дидо, приятелю, надявам се, че не шофираш в състоянието, в което си писал това писмо, но понеже ме впечатли със своя детективски нюх, ще опитам да отговоря на всичките ти въпроси. Първо, не обръщай внимание на тези, които не ти вярват – всички доказателства сочат, че Джес е била на бюрото ти. А ето и моята теория защо и как…

джесика алба
Снимка: Getty

Да започнем от това защо братовчед ти има голи снимки на бившата ти приятелка и защо са толкова важни за теб – според мен, Дидо, много удобно пропускаш факта, че на тези снимки присъстваш и ти. Нещо повече – поради целия сюжет по влизане с взлом в компютъра ти и изтриването им, най-вероятно фотосите не са в много прилични пози. Както би казал Монк: „Ето какво е станало…“.

С братовчед ти сте имали спор за наследствено лозе в Родопите. Искал е да откупи твоята част от земята, но ти си отказал, защото си имал идея да развиваш винен бизнес. Тогава братовчед ти решил да те изнудва - сетил за воайорските снимки, които направил през лятото на 2018 на теб и вече бившата ти приятелка, докато сте били на море в Китен и ти ги изпратил, докато си бил на работа. Казал ти, че ако не му продадеш своята част от наследството, ще покаже снимките на колежката ти, т.е. на твоето настоящо гадже.

И тук историята се завързва!

От имейла ти става ясно, че си постъпил на новата работа преди две години, т.е. горе-долу по това време през 2018. Казваш, че с колежката ти сте заедно откакто си във фирмата – отново по това време през 2018. А снимките, с които те изнудвал братовчед ти са… от същата година, само че няколко месеца по-късно – през лятото. Т.е. към момента на воайорските изпълнения на брачеда, ти си имал две гаджета, а изнудвачът те е заплашил, че ще прати снимките на сегашната ти приятелка.

джесика алба
Снимка: Getty/Gulliver

Когато си получил снимките на работа, си се стреснал, че може колежката да те зареже, а тя имала апартамент в Обеля 1 и не била за изпускане – всичкият стрес се изписал на лицето ти. Тогава сегашната ти половинка забелязала промяната в настроението ти и опитала да разбере от теб какво е станало. Ти си се държал странно и си сменил темата. Настоящата ти приятелка трябвало да разбере какво толкова си видял в компютъра си, че да изцвилиш в агония пред целия офис. Но не можела сама да провери, защото имало опасност да я хванеш и да се получи много некомфортна ситуация. Обмисляла дали да не помоли някой друг да се разрови из файловете ти.

Не можела обаче да се довери на никого от останалите членове на екипа, защото връзката ви била тайна, макар че всички знаели за нея. Тогава приятелката ти взела единственото правилно решение в ситуацията – обадила се на Джесика Алба и я помолила да свърши тази шпионска задача. Джесика се съгласила, защото след последното й идване тук за снимките на филм, много заобичала България. Това била страхотна и удобна причина да се завърне.

Как Джесика Алба е влязла незабелязано в офиса ти?

Актрисата изчакала офисът да се изпразни, а за да се размине и с портиера на сградата, влязла през… комина. Джесика изтрила снимките, но пропуснала да разчисти след себе си – тя нямала представа за поверието на баба ти и че така лесно ще я разкриеш. Но друго нещо е по-интересно – как Алба е стигнала до България при положение, че по време на писмото ти полетите до България са били ограничени. Много просто… дошла е с подводница до Варна, а от там до София със споделено пътуване, както и с декларация, попълнена от собственото ти гадже, с печат от собствената ти фирма. Найс, а?

Единственият въпрос, който остава неразгадан за мен, е защо на Джесика Алба ѝ пада косата?

Изпращайте ми своите мнения, идеи и съвети на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти