Замених практичните дрехи с рокли и преоткрих себе си!

рокля
Снимка: iStock

Не мога да си представя живот без панталони. Дънкови, елегантни, спортни, къси, 7/8, широки, тесни – каквито и да са, панталоните под всякаква форма присъстват устойчиво в гардероба ми и не мисля, че някога бих могла да се лиша най-вече от удобството им. От друга страна обаче, роклята и полата (всичко различно от минижупите, които са някакво особено недоразумение на модата) носят неподправеното усещане за женственост и романтика.

Преди да се появят съпругът и децата имах период, в който изброих близо 30 рокли в гардероба си. После обаче нуждата от 100% практични дрехи преобърнаха нещата изцяло в полза на панталоните. И така всеки ден подминавах по-женствените и красиви дрехи и обличах практичните, за които няма да ме е яд, когато се омажат с повърнато от бебе, кърма, готвено и други подобни дребни проклятия на майчинството.

дрехи бебе количка
Снимка: iStock

Постепенно усетих как ми писва жестоко да нося клинове и дънки, безлични тениски, маратонки, спортни якета и коса, прибрана в прическа тип „лайно“, известна още като „майчин кок“ (когато си омотаеш неподдържаната коса с ластик високо на главата и хем е прибрана, хем кичури стърчат отвсякъде).

Колкото повече се затопляше времето, толкова по-силно гореше желанието ми за цветни и весели мотиви, поли, рокли, гривни и обеци, сандали на платформа, пищни обеци, лек, но женствен грим и блестяща коса на букли. Започнах да се оглеждам все по-страстно по различни рокли, поли и блузи и да си мисля коя бих могла да нося, с оглед на факта, че все още кърмя. Късметът се обърна на страната на женствените дрехи, когато след посещение на няколко добре заредени магазина втора употреба открих толкова прекрасни и удобни рокли на толкова ниски цени, че за два дена си купих дузина.

Изненадах се леко от себе си какви модели предпочитам сега – по-дълги, малко по-широки, меки и без излишни коланчета, воланчета и излишности, докато моето 25-годишно аз се стремеше единствено към силно вталени, къси, разгърдени и определено неудобни за ежедневието поли и рокли.

рокля
Снимка: Getty

Чувството обаче да си с хубава рокля е ненадминато, особено ако има и джобове. Някак те кара да се усещаш фриволна, чувствена и романтична. Дори вързана на опашка коса не те дразни вече, а и изведнъж рязко намираш времето и желанието да сложиш малко руж, спирала и леко червило, защото просто си пасва по-добре на роклята.

Що се отнася до обувките пък, колкото съм се гънала по високи токчета в продължение на поне 15 години, сега дори не ги поглеждам и се впечатлявам от различни модели маратонки, мокасини, ниски, меки сандали и други подобни удобни обувки. Мога да си представя да обуя висок и тънък ток единствено в контекста на официално събитие, каквото не ми се задава скоро да посетя.

И така, аз съм готова за знойно слънчево лято с отново богат на рокли гардероб. Точки, цветя, пеперуди, причудливи форми и нежни мотиви, всички обагрени в свежи и нежни цветове и скроени в удобни (особено за кърмене) кройки – всички те ме чакат, за да си ги разхождам из вкъщи, до магазина и до детската градина (живот в майчинство, какво да правиш), но това не ме спира да ги нося.

Философията ме е, че трябва да се обличаме както желаем, без да се обременяваме от мисли какво ще си помислят другите, а и не трябва да чакаш повод, за да облечеш рокля. Поводът е самото ти желание днес да си феерична и романтична и това е достатъчно!

рокля
Снимка: iStock

Прочетете още от Лилия Дюлгеров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти