За женската интуиция и мъжките грешки

връзка двойка любов тъга скандал раздяла есен
Снимка: iStock

Интуицията е най-силното сетиво на жената. Всичко друго в нея е преходно като сезон, който отминава. Настроения, желания, емоции, стремежи. Те са преходни. Интуицията ѝ обаче остава константна величина.

Затова най-глупавото нещо, което може да направи един мъж, е да се държи изкуствено, за да замаже положението след като е забъркал кашата. Няма такъв филм. Кашата вече е забъркана и ти си я забравил на котлона. И сега мирише на изгоряло. Само се заблуждаваш, че като напръскаш с парфюм в кухнята миризмата ще изчезне. Бъркаш. Тя я е усетила много преди теб.

двойка любов връзка тъга скандал
Снимка: iStock

Работата е там, че никога няма да ти го покаже веднага. Жената е бомба със закъснител. Ако ние мъжете сме първосигнални и като се ядосаме първата ни мисъл е да си го изкараме на някого, то при нежния пол механизмът е съвсем друг. Тук всичко се абсорбира бавно. И още по-бавно се утаява. Всяко едно действие изисква време и мълчанието реже въздуха като нож.

Ти си лъжи колкото искаш и колкото искаш увъртай. Жената може да се прави, че ти вярва с години, докато отвътре ѝ се насъбира. Това е като с вулканите. Вулканът не изригва веднага. Трябват определени условия, за да се случи. Така че тя може да е мила и прекрасна, да се прави, че няма нищо, че нещата са съвсем наред, докато те всъщност рухват.

жена мъж двойка скандал
Снимка: Thinkstock

Това е тъй нареченият тих разпад. И той е най-страшен, понеже за него няма предвестник. Преди да настъпи пролетта, цъфват кокичетата. И човек разбира, че иде пролет. И му става хубаво. Ако една жена е почувствала, че си я предал, цялото ѝ страдание съвсем скоро ще бъде твое. И ще стане тихомълком. Без дори да го разбереш. Лека-полека ще почне да личи в малките жестове, в безмълвното отдалечаване и угасването на искрата в погледа. В увеличаването на разстоянието помежду ви, докато лежите един до друг без да се докосвате.

За твой ужас – изведнъж ще го съзреш. Кратера. Дупката, която сам си прокопал с грешките си. Виждал съм го. Пропадал съм в него и знам какво е. Все едно ядеш сняг. Вътрешностите ти измръзват. Става толкова студено, че не се издържа. А всъщност ти си бил този, който е оставил прозореца отворен. Заради теб домът е изстинал. Защото си се опитал да бъдеш тарикат. Да минеш тънко. Да хвърлиш пясък в очите на жена си. Нежно. Така че да ѝ хареса. Е, сега вече разбра, че няма как да ѝ хареса. Не можеш да върнеш времето. Поне занапред бъди искрен. После ще ме черпиш.

двойка раздяла
Снимка: Istock

Прочетете още от Росен Карамфилов:  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти