За сексапила и чек листите...

За сексапила и чек листите...
Снимка: netinfo

Рая Синева

Маргьорит Дюрас казва: „Знам, че не дрехите правят жените по-красиви, нито грижите за красотата, нито скъпите мазила, нито редките, скъпоструващи накити. Знам, че въпросът е другаде. Не знам къде точно. Знам само, че не е там, където жените си мислят“.

А ние, жените сме свикнали да мислим много по тази тема. Превърнали сме я във фикс идея, около която малкият ни свят често се върти. Кое е това, което ни прави забележими и къде трябва да търсим сексапила?

Виждала съм ужасно красиви жени с изпразнен от съдържание поглед и очеваден нулев интелект. И прилично невзрачни, обикновени на пръв поглед момичета, провокиращи любопитството ти до полуда. И ако трябва да отговорим при коя от тези две породи сексапилът е налице, това определено ще е втората.

Свикнали сме да слагаме равенство между сексапила и външния вид. Истината обаче е, че няма по-тъжен сексапил от този, който се изчерпва само с опаковката.

Критериите стройна, слаба, висока, руса и с голям бюст са чиста проба псевдо чек лист. Консуматорската употреба и принципът „нещо неангажиращо и набързо“ обезцениха женската уникалност и я превърнаха в набор от псевдо качества, които чекваш с „Like“, „Dislike“ и „трае се“.

До момента, в който не ти омръзне и не преминеш на следващия обект за бърза консумация.

А истинският сексапил не е производна на външния вид. Слаби ли сме, дебели ли сме? Грозни ли сме, красиви ли сме? Той няма нищо общо с начина, по който изглеждаме. Не, няма! Повтарям – НЯМА!

Той не е в мерките 90-60-90. Не е във вафлите в косите, нацупените устни или тясната рокля. Той е свободно разрошената ти коса. Искреният смях. Бързата мисъл. Умният въпрос. Матиращият отговор. Влудяващата опърничавост. Откровената самоирония. Смелостта, с която заявяваш себе си.

Снимка: netinfo

И всяка твоя пулсираща женска фибра, точица и запетая. Той е в съвършените несъвършенства. В огъня в очите.

Онази искра, която неусетно пали пожара, без въобще да разбереш как и откъде се е появила. Може и да няма дефиниция. Знаеш само, че жегва нещо в теб. И не те интересува дали усмивката е перфектна или е с няколко килограма отгоре.

Защото си открил онази вътрешна провокация, която прави една жена неустоима. Не са дрехите, не са мазилата, не са дори плочките на корема ти.

Снимка: netinfo

Въпросът наистина е някъде другаде. Някъде там, между пламъка, несъвършенствата и позабравената уникалност на жената.  

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти