За нова година искам топки

За нова година искам топки
Снимка: netinfo

Да. Мисля, че всеки от нас има нужда от точно такъв подарък.

Ти, за да можеш да спреш да се занимаваш с едни и същи работи и да очакваш различен резултат. За да можеш най-накрая да му кажеш, че не искаш да се занимаваш с него и предпочиташ да си останеш за малко сама, отколкото само да мъчите времето заедно заради това, че сте заедно и вече не помниш от колко време е така.

Само защото сте заедно не е причина да сте заедно. Пожелавам ти топки да осъзнаеш това. И това да не бъдат неговите топки.

Общината, за да може твърдо да каже на хората, че ремонтите се правят не с мисъл някой нещо да открадне или оака, а защото така трябва. И да заглуши хора на компетентните перачки с убедителното „Знаем какво правим. Това ни е работата и ще я правим с капацитета, който имаме, и начина, по който можем.“ Точка. 

Искам топки за да мога да кажа на шефа си, че в неговите очи аз може да съм само оръдие на труда, което взима заплата, но в моите очи аз влагам труд, усърдие, присъствие, сърце и душа и щом той не вижда всичко това – fuck it.

Искам топки да напусна място не защото вече съм намерил друго, а защото не искам да бъда на това място.

Искам топки за да мога да кажа на нашите, че ако съм им толкова крив и толкова несретен, да не ме бяха правили! Аз съм на този свят не защото са ми направили услуга, а защото те са имали потребност да ме имат. Нашето същестуване не е услуга, която нашите са ни направили. Нашето съществуане е смисъл, който са се опитали да намерят в тяхното същестуване. 

В тази връзка искам да имам топки да кажа и на децата си, че съм живял с много по-малко от тях и ако нещо им липсва, аз мога да говоря за това, но не мога да им го купя. Искам да имам топки да им кажа, че нищо от нещата, които им липсват, не се продава по магазините, не се купува, а това, което се купува, не е това, от което имат нужда. Ама да не им го кажа само веднъж. Искам да имам топки и да го мисля.

Искам да имам топки да кажа на шефа си: „Не“. Не защото не мога, а защото не искам. И защото не виждам смисъл.

Искам да имам топки да кажа на гаджето си: „Не“. Не защото не мога, а защото не искам. И защото няма смисъл.

Искам да имам топки да кажа на тъща си, че това, което правя, е единственото, което мога да правя, и дори и да можеш повече или по-различни неща, нейното одобрение е последният стимул да правя каквото и да е.

Искам да имам топки да кажа на тъст ми, че може и да не мога да си направя основен ремонт на къщата и колата с клещи, тел и две свински опашки, но мога да си купя къща и кола с нещата, които работя и той не разбира.

Искам да имам топки да се запиша на ски тогава, когато нямам пари и за билетчето до пистата.

Искам да имам топки да кажа, че не се обаждам не защото имам много работа, а защото не искам да се обаждам. Защото си губим времето, защото не си казваме нищо интересно и нищо, което не знаем един за друг. И защото просто това приятелство се е изхабило. И да имам топки да го кажа на всичките 90 процента от хората, които имам в указателя на телефона.

Искам да имам топки, за да мога да кажа на някой депутат, който видя по улицата, че ме дразни – не защото съм сигурен, че не работи. Не съм сигурен в това. Не защото кара Мерцедес, той е депутат – ще кара, каквото са решили, техните коли наистина не са ми проблемът. Искам да му кажа, че ме дразни дребновостта им. Че не правят смели закони, които да променят средата и които се правят с топки. Ама искам да му го кажа, не само да си го помисля!

Искам да протестирам не защото е модерно да се протестира или защото модерните протестират, а защото аз имам нужда да протестирам за нещо. Но най-вече да имам топки да решавам въпросите по трудния начин – с работа. Без много интелектуалничене и тропане с краче. ВСИЧКО се решава с работа.

Искам топки за това. И за всичко, което съм подминал в живота си заради липса на топки.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симо Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти