За какво трябва да е готов мъжът

Симо Колев
Снимка: Edna.bg

С две думи ли? За всичко. Но това си го знаем, а и генерализиране като „всичко“ обикновено не значи нищо. По повод тази тема се сетих за две неща. Анди Гарсия от „Бандата на Оушън“ 1, който на въпрос на Джордж Клуни „Готов ли си?“, беше отговорил „Роден съм готов“. И Клуни отегчено завъртя очи. Другото, за което се сещам, е мой познат. Той никога не е готов за нищо. И се вайка всеки път, когато трябва да реагира по някакъв начин за каквото и да е.

И се започна.

Има ли разлика между мъжа и жената и защо пък мъжът да бъде по-готов от нея? Ми, има и ако една майка не е успяла да възпита сина си, че в характера на мъжа има една важна и критична черта и тя е да бъде готов. По принцип. За всичко. Винаги. Защото мъжът трябва да бъде опора, подкрепа и устой. Пристан бих казал. От него се очаква да знае, да има отговор, да е спокоен и да води, а не обратното на всичко, което изброих.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Мъжът трябва да е готов да стане и да си отиде, но не и да стои оставен на милостта на някого – майка, жена, шеф.

Един мъж трябва да е готов да започне нова работа в момента, в който вече няма работа, или още по-важно – да започне още една работа, защото може, защото е търсен и има капацитет да носи.

Един мъж трябва да е готов да направи, каквото се налага, вместо безпомощно да гледа жена си и да се пита на глас „Ми сега, какво ще правим?!“. Всъщност точно заради подобно поведение започнах да пиша този текст. Това е моят познат, дето се вайка на общо основание и по норматив. Братче, абсолютно нетърпим е.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Мъжът трябва да е готов да понася. Новини. Реакции. Тряскане на врати. Непоносимо поведение. Кризи. Непреценени реакции. Цупене. Понякога и непосилно щастие. То и това не е лесно.

Но най-вече трябва да е готов за това, че понякога няма да има избор. Ще трябва да приеме. И да продължи да живее с това, което е трябвало да приеме. И да научи сина си, че и той трябва да приеме. И да продължи да живее с това, което е трябвало да приеме. Да загуби баща си, майка си, някого. Да загуби здравето си. Да му се разпадне животът. И да продължи да живее, въпреки всичко. Един мъж трябва да е готов да живее, въпреки че няма нито една логична и рационална причина да го прави.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Един мъж трябва да е готов да изиграе едно полувреме футбол във всеки един момент, а ако е и под 50 – цял мач.

Един мъж трябва да е готов да стане дядо във всеки един момент, след като децата му станат пълнолетни. И да може да изживее тези трепети още веднъж, като този път предизвикателството е съвсем различно, защото годините са понатежали, ентусиазмът е по-малко, умората повече. Нищо. Призван е да бъде дядо и трябва да се отзове.

За една партия шах, за една табла и за вечер, в която да затвори заведението и да изпрати всички, които са купонясвали и на които им личи. Има поводи, в които трябва да остане последен, а не да си тръгне пръв. И един мъж трябва да е готов за това.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Трябва да е готов да заведе жена си на ресторант в Атина, в същия ден, без повод, или да я заведе до Дъблин, пак същия ден и пак без повод и план, просто защото напрежението, несигурността и рутината са ѝ дошли в повече. Само заради това. И за да си спомни, че го е правил и преди и че нищо не се е променило. За това ти трябват само малко пари и малко по-широк поглед. Едното е лесно, а ако един мъж не мисли така, значи другото ще му е невъзможно.

Един мъж трябва да е готов за бой, секс и сръбска музика. В първото да се включи, ако се налага, второто да инициира задължително и третото да приеме и изтърпи с чест, ако ситуацията е такава. Но, чакай малко, да не му личи, че изтърпява нещо. Да му е леко и само тези около него да знаят, че му е предизвикателство.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Да е готов да му вземат кръв във всеки един момент. (Ето тук, както и на много места до сега аз не издържам теста, който сам пиша…)

Да изпрати дъщеря си до олтара, защото я е научил, че бракът е брак, а не съжителство и си струва цялата церемония, вричане и обещания „в добро и зло и докато смъртта ни раздели“.

Да се включи в разговор на всякаква тема и никога да не използва израза „всеки сам си преценя“.

Ако е готов за това, значи е готов. Няма нищо по-яко от мъж, който е готов. По принцип. За всичко. Винаги.

мъж секси стил мода усмивка кафе
Снимка: iStock

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Прочетете още от Симеон Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти