Всичко, което с кеф изхвърлих от гардероба си

жена дрехи гардероб
Снимка: iStock

Ще си позволя да споделя нещо лично - нямам идея как някога съм носила (и то с удоволствие) бикини тип прашка. Към момента този тип бельо ми се вижда като особен вид мъчение, което не бих си причинила.

Има и други неща, които бяха сред задължителните ми аксесоари преди 10-15 години, а сега не мога да се насиля да погледна.

Сутиените с дебели подплънки са едно от тях. Като момиче страдах дълбоко от скромната си гръдна обиколка. Стараех се как ли не да направя силуета си по-пищен, което водеше до задължителното носене на щедро натъпкан с подплънки сутиен, здраво стегнат, че да не мърда и развали илюзията.

Сега изобщо не ми пука дали бюстът ми ще се определи за малък или не, защото знам, че размерът на чашката не ме определя като човек.

жена дрехи гардероб
Снимка: iStock

​​​​​

Ужасно късите поли се нареждат на почетното трето място. Да се чудя как точно да седна, че да не съм на голото си дупе, докато полата ми се увива около кръста като колан, отделно да съм с намалена поне на 50% мобилност отново поради същата причина – че да не ми се види матката, докато се опитам да стигна от точка А до точка Б.

После се нареждат високите токчета, като тук мога да направя една уговорка – все още обожавам хубавите стилетос, но преценявам доста по-добре кога да ги обуя. Престанах да се кривя по улиците на токчета, а ги нося заедно с мен и ги обувам чак, когато стигна дестинацията си. В офиса държа 1-2 чифта обувки с ток, които обувам и се чувствам елегантна, а когато стане време да си тръгна, скачам в маратонките и чувството е невероятно.

Отделно станах много по-внимателна към материите, които обгръщат тялото ми. На първо място вече застават качеството и комфортът, а не кройката и модерността. Осъзнах, че е много по-приятно да ти е удобно, отколкото да изглежда секси, но да те поти, сърби и дразни по всевъзможни начини.

жена дрехи гардероб
Снимка: iStock

Може да се каже, че пораснах и вече осъзнавам как външният вид се прави от самия човек, не само от дрехите и аксесоарите, които носи. Или иначе казано – каквото и да облечеш, с каквито и аксесоари да се нагиздиш, ако отвътре се чувстваш угнетено, притеснено и в колебание, то със сигурност цялостното ти излъчване няма да е на секси уверена жена.

Това е красотата и благословията на порастването и узряването – даваш си сметка, че силата е вътре в теб и не зависи от почти никакви външни притурки. Да, добре скроеният панталон, скъпите обувки, хубавата дамска чанта допринасят, но не са това, което ще те направи силна и горда дама.

Животът е прекалено кратък, за да носим неудобни дрехи, бельо, обувки. Бъдете добри със себе си, освободете се от всичко, което не ви кара да се чувствате добре и изведнъж ще видите света в много по-добра светлина. Обещавам :)

Прочетете още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти