Всички хора са перфектни, само редакторите пият оцет!

t
Снимка: Thinkstock

Мария Николова

През изминалата седмица моя далечна позната (която не знае, че работя в Edna.bg) споделя пост в социалните мрежи.

Посланието няма да цитирам, само загатвам, че в него споменава 2 статии, на които съм редактор и апелира последователите си да не четат тъпите женски сайтове и да не вярват на кифлите, които пишат тези глупости за бързи диети, бързо отслабване и пият оцет на гладно сутрин.

Ставаше въпрос за следните статии: „Как Антония Петрова свали 11 килограма след раждането“ и „5 неща, които ще се случат с тялото ни, ако спрем да ядем хляб“.

По принцип не бих се впечатлила, тъй като през годините съм свикнала да приемам нормално и критиката, и похвалите в работата си, но в този случай реших да се намеся. Все пак става въпрос за жена, която и аз следвам и с която имаме или поне някога сме имали общи интереси.

Писах й, че всъщност аз съм „кифлата“, и че не пия оцет. Нито сутрин на гладно, нито през всяко друго време от денонощието. Разбира се, бързо се досетих, че тя изобщо не беше отворила статиите и не ги беше прочела. Просто беше видяла частично заглавията и беше решила, че поредният тъп женски сайт (визирайки Edna) кара за пореден път читателките си да отслабват драстично за 3 дни и да спрат да се хранят, насърчавайки ги към развиване на хранително разстройство…

Подразних се, защото тези статии бяха минали съвсем скоро през ръцете ми. Отлично знаех, че в материала за Антония Петрова всъщност разказвахме как Мис България 2009 приканва жените да раждат естествено и да кърмят (ако разбира се, е съобразено със здравословното им състояние). И именно това тя даваше като основна причина за връщането й във форма толкова бързо след раждането. А темата за това какво се случва с тялото ни, ако спрем да ядем хляб, разясняваше и плюсовете, и недостатъците на един такъв предполагаем режим.

t
Снимка: Thinkstock

В екипа на Edna.bg съм от немалко време и винаги съм вярвала, вярвам и ще продължавам да вярвам, че жените, които четат сайта, са интелигентни и могат да правят разумни избори – за живота си, за взаимоотношенията си, за здравето си…

Дори „вярвам“ е твърде наивно казано. Аз знам, че е така!

Убедена съм, че жените, които четат Edna.bg, си дават сметка, че интернет е гледна точка, но не и източник на информация, която няма за какво да се подлага под съмнение. Сигурна съм, че читателките на Edna се консултират с доктор, когато имат здравословен проблем, а не се лекуват с рецепта, видяна в съмнителен сайт. И знам, че читателките на Edna.bg не пият оцет, както и аз не го правя!

t
Снимка: Thinkstock

Говорейки за това, в момента в съзнанието ми изникват всички новини, преминали през клавиатурата ми, които са били свързани със здравословни съвети. Излишно е да казвам, че винаги съм споделяла, че една нова диета или лишаване/добавяне на нова храна в ежедневното меню, трябва да става след посещение при нашия личен лекар или конкретен специалист.

Струва ми се излишно да казвам и че в сайта, освен филтрираната от редактори информация, ценни са съветите на специалистите-автори в Edna.

Благодаря на тази моя позната, чиито думи ме насърчиха да разясня всичко това в този материал. Тя едва ли ще види статията, тъй като ми сподели, че не чете тъпите женски сайтове, но пък текстът може да е полезен на други, които все още се съмняват в коректността на нашия екип.

t
Снимка: Thinkstock

На всички тях бих искала да кажа, че работата на редакторите на Edna.bg е сериозна задача и както аз, така и моите колеги, имаме точно такава отговорност към нея. Надявам се, че всички хора, които се мислят за перфектни само защото тяхната работа не може да се види и измери, осъзнават, че членовете на сайта създават съдържанието му с мисъл и удоволствие.

И не, не пием оцет! Пием други неща, но за тях ще разкажа друг път!

g
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти