Вселенско правило: Когато жена мълчи, поне един мъж близо до нея й дължи извинение

жена мъж двойка скандал
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Ако една жена мълчи, значи или спи, или мисли. А замисли ли се една жена, мъжът до нея вече има проблем.

Като насън ми се стори, когато веднъж се прибрах от работа и тя започна да говори. И странното не беше, че говори, а това, че същата сутрин се бяхме скарали и след това не се бяхме чували повече. Съвсем сама започна да обсъжда именно този, сутрешния спор. Нали разбирате – не този от преди един месец, не този от преди година – започна директно с последния. При това не се караше, а съвсем спокойно започна да ми обяснява:

„Виж сега, за това сутринта… Приемам, че и аз имам вина за ситуацията, защото в една връзка никога няма един виновен. Може би бях малко по-остра, но да знаеш, че и ти ме подразни с реакцията си. Знаеш, че понякога съм по-рязка и е важно за мен да не ми обръщаш толкова голямо внимание, когато подпаля, понеже знаеш колко много те обичам. Не си правя илюзии, че характерът ми е лесен, но си наясно, че и твоят не е цвете. По-скоро и двамата сме гадни бодили. От моя страна поднасям извинение към теб и се надявам повече да не се караме за глупости, за което ще се постарая повече.“

жена мъж двойка скандал
Снимка: Thinkstock

Стоях с отворени уста и не можех да повярвам, че най-накрая е разбрала това, което обяснявам от векове – че когато говориш за проблемите с половинката си, животът е 30000 пъти по-лесен. 

И тъкмо да кажа „Уау, впечатлен съм, и аз ти се извинявам, любов моя, обичам те!“ и……

„… се събудих“

И познайте какво се чуваше около мен – нищо. Беше се подпряла на мен на дивана и издаваше същите звуци, както преди да заспя – вдишване и издишване. Което беше положително, защото от една страна беше жива. От друга страна обаче продължаваше да мълчи, заради малоумното ни скарване от сутринта. Вече десет пъти я бях питал защо точно се сърди, не иска ли да обсъдим лошото й настроение – отговорът беше един и същ… Но нямаше как да го чуя (сещате се, защото мълчеше).

жена мъж двойка скандал
Снимка: Thinkstock

Предвид, че мълчанието продължаваше, реших да постъпя като истински мъж и да се извиня без вина. Използвах нейните думи от съня си, защото звучаха много мъдри и подходящи:

„…….. от моя страна поднасям извинение към теб и се надявам повече да не се караме за глупости, за което ще се постарая повече.“

Помните ли първото изречение от този текст? 

Да. Оказа се, че спи. И въпреки че поради тази причина не беше чула искреното ми извинение и желание за мир, беше толкова красива и ангелски смирена, че можех да я гледам вечно и бях убеден, че мога да й простя и най-глупавия спор.

Тогава тя се събуди, погледна ме с нежните си зелени очи и просто каза…

„К‘во ма гледаш?“

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov!

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти