Всеки намира изгубената си половина: хубавото на любовта е, че нищо „не трябва“

есен
Снимка: Instagram

Добромир Банев

Хубавото на любовта е, че нищо „не трябва“. Тя не познава задължителните правила. Режимите са ѝ чужди, не се поддава на внушения, мантрите не вършат работа, освен да ни се извие свят от повторения на звуци.

ТРЯБВА да свикнем с мисълта, че привличането е един от природните закони, които нямат обяснение – по презумпция всеки намира изгубената си половина. Проблемите идват после.

Не очаквай нищо. ТРЯБВА да знаеш, че очакването е най-краткият път да загубиш някого. Стремежът да го подчиниш те отдалечава от него със скоростта на светлината. Битието е сложно нещо, но битовизмите на елементарно ниво със сигурност убиват добрите моменти в живота ни. Не променяй навиците, които вече сте изградили. Животът най-много се услажда, благодарение на рутината в отношението между двама. Опитът да разнообразиш ежедневието често предварително е обречен на провал.

есен
Снимка: Instagram

Не че нямаш нужда от разчупване на стереотипа. Изненади като вечеря в приятен ресторант или самолетен билет до Италия винаги вършат добра работа, стига да не се опитваш да променяш гардероба на другия или да го убеждаваш да смени телевизионния канал.

ТРЯБВА да имаш мярка, когато твърдиш, че обичаш.

В душите си ние сме толкова различни, колкото са всичките листа на дървото – един с един не си приличаме. Уважавай разликите, за да се множат приликите в съвместното ви съществуване. Радостта от живота се възпитава с чувствата. Да бъдеш толерантен, е шанс да получиш толерентност от другия. Свободата и без това е относително понятие - не се задълбочавай в това доколко я имаш, просто я упражнявай с човека до себе си. Доколкото е възможно.

есен
Снимка: Instagram

НЕ ТРЯБВА да мислиш, че само ти имаш право на почивка от живота, който вече си започнал да делиш.

Да си самодостатъчен е прекрасно, защото по презумпция е изключено усещането за самота. Една самодостатъчност предполага его, което може да се вдъхнови за написването на хубава книга, но никога няма да се съвмести с присъствието на човек, който вече е свикнал да очаква.

АКО ТРЯБВА да започнеш отначало, нека това не е свързано с любовта. Сполетяла ли те е, тя никога не се повтаря. Може да имаш нова любов, можеш да целуваш отново като за първи път, но никога не е същото. И в това именно е нейният смисъл...

есен
Снимка: Instagram

Още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня
Виж Съвет на деня
Съвет на деня

Авторите

Edna пита

През декември най-много ми се...

Мара Белчева - красивата българска поетеса
Известни

Мара Белчева - красивата българска поетеса

Битка за сърцето на една от най-красивите поетеси била причина...

Маршът на незадоволените жени
Свободно време

Маршът на незадоволените жени

Телата им са покрити с кожа, главата с косми, имат две очи...

8-те навика на щастливите хора
Свободно време

8-те навика на щастливите хора

Има много практични неща, които всяка от нас прави...

Абонамент