Вчера е история. Утре е надежда. Днес е подарък!

Стефания Колева
Снимка: Личен архив

Стефания Колева

Вчера се замислих за този текст, днес го написах, а утре се надявам да види бял свят.

Така е изграден животът ни - от тези три дни.

Затова се казва: „Всяко чудо за три дни“. Животът ни е чудо. Чудо с даден му определен период на земята.

Колкото и кратък да е, ние сме длъжни да го изживеем честно. И за нас, и за другите.

Длъжни сме да намерим щастието в него, въпреки страха ни, че то ще е крехко и ще трябва да го пазим с всичките си сили. Ако не го намерим и не го закриляме, тогава чудото го няма.  

Всеки има моменти на слабост и мрак. Най-краткият път да излезем от тях е когато намерим щастието, да се вкопчим в него. Да го хванем за глезените и да не го пускаме.

 Казват, че има паралелни животи. И в тях ние сме много проекции на самите себе си.

Там, някъде, сме щастливи или тъжни, умни или глупави, грешим, страдаме и отново се прераждаме. И така до безкрай. А може би в някой от тези животи има по-висши проекции, където е съвършено, там май са отличниците.

Но сега сме тук и всеки днешен ден ще си казваме: "Утре ще е по-добре!". Как обаче да се намерим с щастието днес? То не може да изтрие спомена от болката и тъгата, просто защото вчера е история. Ненаписана в учебник, но преживяна. Реална случка, не мисъл или сън. Днешният ден без щастие е безсмислен, но пък самият той е подарък.  

Стремежът към повече понякога се увенчава с успех, но после често усещаш, че искаш още. И продължаваш надпреварата със себе си, затънал в материалното.

За всеки щастието е различно. Но има едно общо щастие – любовта. Любовта към всичко. Любовта като състояние от вчера, днес и утре. Носим  ли я, светлината съществува, надеждата се ражда, вярата расте.

Независимо дали е вчера, днес, или утре, отворете сетивата си за хубавото: за усмивката, за мястото, в което живеем, от нас зависи то да е любимо. 

Понякога щастието е в малките неща и шансът то да се превърне в  голямо е лавинообразен.

Случва се то да е дошло, да стои до вас, да иска да е ваше. Вижте го! Прегърнете щастието днес, веднага щом пристигне и го поливайте с чудотворните си мисли. А опита ли се да си тръгне, застанете на пътя му. Хванете го за ръка и му покажете правилната посока. Вашето общо "заедно".

Пожелавам ви щастие!

Пишете на Стефания Колева на edna@netinfocompany.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти