В легло, което не познава самотата

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

Няма лек за злобата и завистта. Те се превъзмогват трудно и усърдието за това отнема толкова човекочаса, колкото трае самият живот. Нелесен е пътят за онзи, който сам се лишава от възможността да гледа, но и да вижда красотата. Да се вглеждаш, означава да припомняш собствената си същност.

Нищо, което не преминава през сърцето, не може да ни направи по-добри.

Лошотията изважда на преден план илюзия за сила, която е достатъчна да ни лиши от блаженото спокойствие на съня. Не е възможно да му се насладиш, понеже сънят е вид благодарност за всичко онова, което си успял за свършиш през деня с труд, отстояване на позиция и убеденост, че постъпваш правилно.

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

Сънят е благосклонният жест на вечерта, когато хладните чаршафи са естествен завършек на цялата любов, която си раздавал от себе си. Останалите виждат само едно разхвърляно легло с пепелник, който прелива от нервно изпушени цигари.

Да искаш без да даваш е начин егоизмът да те погълне с жадната си паст, за да те отведе там, където други нещастни хора полудяват в самотата, която сами са избрали. Да изискваш любов, без да си дал частица от душата си за другия, е сигурен начин тази самота да те захвърли в тъмния ъгъл на отчаянието, където единствените ти възможни приятели са съмненията и страховете.

Завистта и злобата не се възпяват в стихове, защото по своята същност те ненавиждат поезията в нейния чист вид. За да си щастлив, трябва да положиш усилие да вникнеш в посланията на думите, не да съдиш за съдържанието и неговото качество и обем.

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

Лошите хора отхвърлят всичко по презумпция. Те винаги са с нагласата, че знаят повече от теб. Водят сражение с твоите успехи, докато се усмихват и те потупват по рамото, а същевременно стискат нож в свободната си ръка.

Трудно се възпитават чувства. Почти невъзможно е да станем други. Характерите са различни и в това се състои многообразието ни като индивиди. Макар да няма ненаказано добро, вярвам, че именно осъзнатият стремеж към доброто е достатъчен, за да заспиваме спокойно в хладния покой на нощта – в легло, което не познава самотата.

ръце легло любов чаршафи двойка
Снимка: iStock

Прочетете още от Добромир Банев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти