В името на живота, единствено заради любовта

В името на живота, единствено заради любовта
Снимка: netinfo

Животът кратък, дните са дълги. Времето е всичко онова, което ни дава възможност да извървим нелекия път от раждането до смъртта. В името на една единствена цел – любов.

С опита трупаме разочарования, а чрез тъгата се научаваме да ценим радостта. Срещаме места и хора – аргументи за всяко наше действие, за всяка изречена дума.

В търсене на щастието с годините осъзнаваме, че то се състои в крачките, които правим към него.

Катерене нагоре, спускане надолу, плъзване по гребена на голяма вълна, гмуркане в спокойни води.

Снимка: netinfo

„Защо“ е въпрос, който любовта не познава. Тя няма нужда от причина. Оправданията са ѝ чужди. Нейната сила е единствено в уюта. Комфорът ѝ ни запраща в състояние на възторг, който често изпитваме в състояние на градивна самота. Любовта не дава обещания, ответът не задължителен.

Но когато обичаме, всичко има значение.

Един приятел скоро написа на стената си във Фейсбук: „Хората са лоши! Животът е грозен!“. Моментите на отчаяние са неделима част от нашето бързо съществуване. Изпитанията трябва да ни движат напред. Доброто не може да бъде изличено. Най-лошият характер носи душа, която си струва да бъде опозната. Зад всеки лош момент стои възможност да познаем любов, каквато не сме и сънували. Затова не трябва да се предаваме. 

Унинието самоубива.

Снимка: netinfo

Раждането, любовта и смъртта са абстракции, на които ние самите придаваме смисъл. Първо правим несигурни контури върху платното на живота, но с всеки следващ ден ставаме все по-уверени, все по-конкретни. Силуетите придобиват конкретни форми, които разочароват или ни изпълват с опитимизъм, но винаги има какво или кого да обичаме. 

Няма лято без градушки. Черният цвят се съдържа и в белия, затова важните неща имат своите нюанси.

Четката невинаги може да ги улови. Но когато нарисуваме една картина и я погледнем отдалеч, всичко в нея си е на мястото. Винаги е така. 

В името на любовта, помнете: Няма грозен живот. Има живот, който се страхуваме да живеем.

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти