Тъжната тайна на мацките

Симеон Колев - Симо
Снимка: Личен архив

Знаеш ли, че в икономиката и международните отношения има един израз – проклятието на природните ресурси.

Това състояние описва един парадокс, според който в огромна част от богатите на природни ресурси държави хората са супер бедни, а управляващите са шайка отвратителни безделници. И така.

Ако една държава е богата на петрол, завучи секси, но всъщност не е много секси.

Сега на въпроса. Ако една мацка е секси, или е мацка във всеки смисъл на думата – наточена, привлекателна, вълнуваща, това звучи секси, изглежда секси, но много често изобщо не е секси. Поне не за нея.

Защото хората остават с впечатлението, че въпросната мацка е:

А – Заета. И то, задължително с някой отвратителен и мазен тъпак.

Б – Лесна. Много ясно. Как може едно красиво момиче да не е лесно!?

В – Не за теб. Защото ти не отговаряш на нейните критерии и тя никога няма да тръгне с такъв като теб.

И задължително се успокояваш, че щом не е с теб, това всъщност е супер, защото ти да не си балък да излизаш с няк'ва пача, която е А – заета с някакъв отвратителен тъпак, Б – лесна, само за тия дето имат пари, защото ти знаеш как е и няма как да не е лесна. И - В – не е за теб, защото ти не можеш да й платиш само кафетата и фризьорите и много ясно, че ти самият не искаш да имаш нищо общо с такива...

Тъпакът си ти - този, който си мисли тези неща.

Много от истински привлекателните момичета, които са мацки, които са секси и на които това им личи, са всъщност самотни. Заради такива етикети и предразсъдъци. Не е задължително, но понякога тези момичета са нещастни именно заради това. Заради това, че някой, че най-често много хора, им лепват един етикет и край. Ходи доказвай, че не си нито някаква брутално неморална разпоретина, нито си задължително мутреса. Само защото изглеждаш добре. Само защото изглеждаш страхотно. Стига бе!

Това е много несправедливо. И незаслужено.

Още по-тъпото е, че се насажда освен от смотани и плиткоумни тъпаци, които имат комплекси, най-големият, от които е, че вярват в това, че щом не са с някоя жена, тя задължително не струва или е курва. Или и двете.

По-тъжното е, че много други женици, които не изглеждат като описаните по-горе момичета, мислят същото, като описаните току-що „джентълмени“. Щом някоя жена е поддържана мацка, а не изглежда отрудена и бита от живота, докато главата ѝ не е заприличала на парцал за баня, значи задължително е... абе вече го казах веднъж – стига толкова.

Или си няма друга работа освен да виси пред огледалото. Що, бе!? А ако просто й пука как изглежда, ако не се е отказала да изглежда добре? Ако може да си организира времето така, че да има време да виси пред огледалото, защото е направила за два часа това, което ти правиш за 5? А?

Не се прави, че животът е толкова гаден и сложен и труден и суров, че нямаш време да се погледнеш покрай децата и работата и мъжа и всичко. Точно заради децата, работата, мъжа и всичко трябва да се погледнеш и стегнеш. Но най-вече за себе си. Аз винаги интуитивно съм харесвал добре изглеждащи жени и винаги съм бил резервиран към такива, които не изглеждат добре. Несправедливо? Не мисля. Просто мацките в повечето случаи показват повече от това, което човек си мисли за тях. В тях има нещо отвъд красотата. Тенденциозно и несправедливо? Не мисля.

Една жена трябва да изглежда красива, привлекателна, секси. Една жена трябва да е мацка. И нищо не я оправдава, ако не изглежда така. Защото начинът, по който изглеждаш, е въпрос на усилия, които трябва да положиш, а не обяснения, с които да оправдаеш мързела ти да положиш усилия, за да изглеждаш добре. И най-малко да принизиш и неглижираш това, че някой друг изглежда добре.

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти