Това знак от съдбата ли е?

Това знак от съдбата ли е?
Снимка: netinfo

Алексей Бъчев

Здравейте Алексей,

Имам едно терзание, а нямам отговор и се надявам да ме насочите.

Като цяло историята е следната: Работя на място, където ми предложиха добри условия и уж всичко е ок, но в същото време от самото начало не се чувствам на мястото си, просто не е моето.

Тъкмо реша, че ще сменям работата си и хоп -  случва се нещо хубаво (като например някакъв бонус) и аз се отказвам, но после онова чувство се връща. Имам и едно усещане, че съм невидима за някой.

Както и да е, сега реших твърдо, че трябва да сменя работата си. Точно в този момент съм поканена от една фирма да помисля дали искам да работя за тях (без да съм търсила още).

Мисля, че това е знак от съдбата, но как да съм сигурна, че наистина е така или че това наистина е добре за мен. Защо ми липсва увереността, че това е за добро, а винаги съм била смела и импулсивна?

Дали матрицата ме е хванала здраво в ноктите си или?

С уважение

* * *

Здравейте,

Винаги съм предупреждавал да внимаваме със „знаците”.

Понякога това, което ни поднася реалността, е „просто банан”, както се казва в популярния виц. Разказва за дъщерята на Фройд, която сънувала банан и попитала баща си какво означава това, а той й отвърнал, че понякога бананът си е просто банан.

Казано с други думи, не е нужно непрекъснато да търсим знаци за нормалните си нужди и потребности. Освен това, в нелинейната вселена (безкрая), в която се случва нашият живот, независимо къде си въобразяваме ние, че живеем, гаранцията винаги е „Франция”.  Тоест: външни гаранции за правилността на нашите действия няма.

Гаранциите са опит на линейно организирания социум да убеди човека колко безопасен и житейски сигурен е храсталакът. Премълчава се обаче, колко е човекоубийствен в същото време, заради подмяната на същественото за човека с нуждите на матрицата. Единствената гаранция, че нещата се случват по най-добрия за нас начин, е онова вътрешно ориентиращо и коригиращо усещане дали се движим в посоката и в рамките на това, което е автентично за нас.

Внимавайте обаче да не го сбъркате с чувството за зоната на комфорт, което може да бъде подвеждащо. Т.е. да си мислите, че някакво пространство не ви пасва, а вие просто да не сте се адаптирали, както и обратното – толкова да сте се адаптирали, че да го вземате за автентично.

За да изкарате истински автентичното усещане, може да пробвате техниката със заровете или с картата, която Ивинела Самуилова описва в книгата „Жената, която търсеше любовта”. Книгата всъщност представя именно това търсене на автентичното усещане за посоката, капаните на гаранциите и зоната на комфорта. Техниката е описана и в предишни статии.

Не съм сигурен какво имате предвид с това, че ви се струва, че сте невидима за някого, но ако търсите видимост, може да пробвате някое от следните предложения. Да си сложите шапка-видимка – достатъчно е да закачите на някоя шапка такъв надпис. Да си носите в чантата гюдерия и от време на време да забърсвате някое стъкло – било прозорец или огледало в офиса, вкъщи или на друго място. Да си назначите нещо за „мост”, от който да се „види” – може да се качите на някой стол и да оглеждате хоризонта.

В нелинейната вселена хоризонтът отвън е и хоризонт отвътре, така че всичко, което забележите, може спокойно да използвате като ресурс.

Но все пак не е лошо да продължавате да сте невидима за всевъзможни неприятности.

Поздрави, Алексей

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти