Тоалетни нужди

Светла Иванова
Снимка: Edna.bg

Синът ми, който е в 5-ти клас в държавно училище каза, че за първи път в последната учебна седмица е имало течен сапун в тоалетните, но тоалетна хартия все още не.

В раницата му, която така и така тежи около 6-7 килограма само с учебниците, кутията за храна, водата и маратонките има още мокра тоалетна хартия, мокри кърпи за ръце, сухи кърпички и дезинфектант, но едва ли му е приятно да носи целия този антураж всеки път, когато му се ходи по голяма нужда. Предполагам и вашите деца са така.

Ние имаме късмета всичките тези години да живеем на 5 минути от училището. Така той си създаде навика още от първи клас да ни звъни по телефона и всеки път да си идва до вкъщи. Разрешихме му с ясните последствия от тези отсъствия.

Всяка година в началото на учебния сезон събираме пари за училището. Аз съм напълно съгласна да бяха добавяли към тях и нужните рула тоалетна хартия, сапуни и салфетки, колкото би изхабило 1 дете за учебна година. Предполагам и другите родители биха се съгласили, ако някой им беше казал, че няма да има такива. Така, както бяхме длъжни да зареждаме преди това детските градини с „режийни“ (отново салфетки, сапун, хартия и вода).

Много ще научим за себе си през този период и особено за хигиенните си навици. За жалост държавата и науката могат да ни предложат към момента същото – да ни повтарят да си мием ръцете.

В този ред на мисли – надявам се, ако не по-задружни и сплотени, то поне да излезем от пандемията по-чисти и дисциплинирани. След всяко падение в историята е имало възход. Дано нашият да е по-голям от навика създаден за месец да си мием.

И накрая да не забравяме, че докато си стоим вкъщи и не ходим на работа и училище - миенето на ръцете не е като къпането! После да не се наложи да лекуваме друг чревен вирус.

П.П. Бъдете живи и здрави и се пазете! Виждам колко повече смисъл от всеки друг път, повече съпричастност и ангажираност влагаме сега в тези думи, когато си пишем с приятели. И това също е за добро.

Пишете на Светла Иванова на edna@netinfo.bg.

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти