Тя е сърцето на зимния интериор

Тя е сърцето на зимния интериор
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

Биокамината -  въплъщение на стила и изискания вкус в интериорния дизайн, съхраняваща положителните качества на своите предшественици. Главната разлика между биокамините и традиционните камини се състои в това, че не се налага да губим време за поддръжка и търсене на подходящо място за позициониране.

Друг съществен плюс е, че съвременната камина не диктува правилата в интериора, изисквайки да бъде установена първа и в зависимост от нейното разположение да се позиционират останалите елементи на интериора. Освен това биокамината може да бъде преместена, без особени усилия, всеки път създавайки нова обстановка в различните помещения.

ф
Снимка: atg-design.com

Биокамина – това е камина без комин, а това означава, че тя работи с помощта на природни, екологичнии безопасни за живота и здравето материали. Всъщност, етанолът или етиловият спирт е топливото, което позволява получаване на истински пламък в домашното био огнище. Освен това някои биокамини са оборудвани с допълнителен резервоар за арома масла за разпространение на приятни аромати в помещението.

ф
Снимка: atg-design.com

Всъщност решенията биват няколко вида: камини за вграждане, стоящи камини и настолни такива. Препоръчително е разположението на камината за вграждане да се планира предварително, още на етапа идеен проект на интериора. От друга страна мобилния вариант има всичките шансове да стане ваша спонтанна покупка тази зима.

ф
Снимка: atg-design.com

Разнообразието от видове биокамини на пазара е голямо, но дизайнерските решения на фирми като Rubyfires се отличават с изключително качество и стил. Различните видове по форма и материал на изработка позволяват избирането на модел в унисон със стила на вашия интериор. 

Освен всички очевидни практически плюсове, следва да отбележим, че биокамината придава уникалност на интериора като негов елемент. Красивият пламък не само е способен да затопли помещение в дома през зимните месеци, но има и своята релакс функция, а според специалисти живият пламък подобрява самочуствието и възстановява енергията, която сме изразходвали през деня.

*Мостри на биокамините на Rubyfires, както и консултация за тях можете да получите в шоурума на ATG, на адрес: гр.София, бул. Климент Охридски 1

Още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти