Ти просто не го кефиш!

Ти просто не го кефиш!
Снимка: Thinkstock

Рая Синева

Сигурна си, че между вас има химия и той те харесва. Срещата ви мина толкова добре. Но защо тогава не се обажда?

Да не би да му е паднала батерията? Или да е загубил телефонния ти номер?! Ами ако го е страх от емоционалната ти зрялост?! Или пък не е готов за сериозна връзка?! Ами ако не се обажда, защото нещо много лошо му се е случило?

Дишай дълбоко.

Той със сигурност е жив и здрав, телефонът му е зареден на 100 % и слабо се вълнува от нивото на емоционалната ти интелигентност. Абсолютно нищо му няма. Ти просто не го кефиш.

Именно с тази безпощадна истина започваше филмът „Той просто не си пада по теб“.

Ако един мъж не ти се обажда и не те търси... причината е само една. Чисто и просто не те харесва достатъчно. Сещам се за тази тъжна и трудна за признаване истина при всеки опит за анализ и тълкуване на мъжкото поведение. Точно както се случи наскоро. В задачата се питаше защо един мъж неочаквано се е отказал от връзка, след като само преди седмици е заявил категорична и самоотвержена готовност за такава.

Отговорите варираха от „Все още е малък“, „Инфантилен е“, „Страх го е“ и разбира се, класиката „Не е готов за сериозна връзка“. И докато се упражнявахме по психоанализа, аз си повтарях наум горното изречение – „Ти просто...“, сещате се.  

g
Снимка: Thinkstock

Въпреки всички сигнали и симптоми за химия и любовни искри, въпреки дългите часове задушевни разговори, въпреки всички неопровержими доказателства, че с един мъж си прекарвате добре заедно и нещата може би ще потръгнат, да бие неочаквано отбой никак не е неочаквано. Нещо се пречупва и край. Честно казано, ако бях мъж, щях да направя същото.

Усетиш ли, че човекът отсреща не е твоят тип, да приключиш нещата по бързата процедура е повече от нормално.

Всеки има правото да не ни харесва.  Разочароващо е да си го признаем, но е напълно в реда на нещата. Няма нужда от конспиративни теории, обясняващи защо по дяволите, не ни се обажда. Напълно излишно е да се тормозим с кръстосани разпити в стил „Какво направих?“, „Къде сбърках?“, „Ама той защо така?“ и т.н.

Въпроси колкото искаш, но отговорът е само един. Той просто не ни харесва достатъчно. Или изобщо.

Затова, момичета, да си го кажем мъжки в лицето, да изпием виното и да продължаваме смело напред.

Докато не открием онзи, който ще намери начин да ни се обади дори когато извънземните са го отвлекли, точно докато е набирал номера ни. Защото това ще бъде нашият човек и ще е готов на всичко, за да стигне до нас.

g
Снимка: Thinkstock

Припомнете си още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти