Тапетите не са това, което бяха!

г
Снимка: atg-design.com

Ивета Попова

Днес съществува голямо разнообразие от различни стенни облицовки, но тапетите се считат за един от традиционните и популярни материали за преобразяване дизайна на което и да е помещение. Смятани за отживелица, днес тапетите се явяват абсолютен фаворит при създаването на стилен интериор!

Но защо тапетите не са това, което бяха?

Благодарение на най-нови технологии и с помощта на естествени материали съвременните тапети са истинско произведение на изкуството. Така те се отличават не само със своя уникален привлекателен вид, но и със своята изключителна функционалност.  

Реномирани брандове като Omexco и Khroma, предлагат гамма продукти изработени от натурални материал, в които се обличат стените в модерните интериори. Тези материали могат да бъдат коприна, корк, бамбук и други растителни влакна и природни материали.

г
Снимка: atg-design.com

Основни предимства:

  • екологичност - те са безопасностни за здравето (антиалергенни) и за обкръжаващата среда;
  • достатъчно издръжливи изложени на въздействието на светлината и времето;
  • лесни за поддръжка и не изискват специални грижи;
  • с тяхна помощ можем да моделираме пространството чрез оптически илюзии;
  • дизайн съобразен с желанието на потребителите да коригират дефекти на повърхността;
  • по-плътните видове природни тапети имат способността да подобрят звукоизолацията, при това понижавайки загубата на топлина в помещението.

Натуралните тапети правят интериора уникален - вдъхват в него живот, което не би могло да се постигне с имитиращи естествените материали повърхности.

Нека разгледаме най-модерните решения:

Корковите тапети могат да се разглеждат заедно с тези от дървесината, тъй като те се произвеждат от корково дърво. Подобна облицовка има особени естетически и практични свойства. Тя прекрасно допълва стилистично интериора, визуално и на практика придава уют, топлина на пространството. Също така има шумоизолационни свойства и задържа топлината в помещението.

г
Снимка: atg-design.com

Бамбуковите тапети определно са един от хитовете на съвременния дизайн. Те се използват за помещения, в които влажността варира – кухня и баня. По-изящните от тях успешно се съчетават с модерната стилистика на останалите помещения в дома. Съветваме да се използват тапети от бамбук за облицоване на стени и отделните им фрагменти. Тапетите от природен произход не изпъкват в интериора, напротив, те отлично го допълват. Тонираният бамбук в най-различни цветове може да помогне при реалиацията на много смели и сполучливи комбинации.

г
Снимка: atg-design.com

Тапетите от коприна и лен придават на модерния интериор невероятна оригиналност и разкош. Деликатните фактури в многообразието си от нюанси са подходящи както за дневната, така и за спалнята. При правилна планировка и позициониране, с използването на природни нюанси ние можем визуално да разширим пространството.

г
Снимка: atg-design.com

Чували ли сте за минералните тапети? Покритието на тези тапети се изработва по специална технологияпреработваща материали като кварц и гранит. Материалът за изработка е екологичен и се почиства изключително лесно. Освен това произвежданите облицовки са с уникални естествени оттенъци,цветови ефекти и фактури.

г
Снимка: atg-design.com

Тапетите се съчетават прекрасно с природни материали използвани за подова настилка, таванна облицовка и като елемент от мебелировката. Избирайки от разнобразието от цветове и фактури от естествен материал ние може да ги позиционираме като фон или съответно като декор в някое помещение.

г
Снимка: atg-design.com

Определено това разнообразие от цветове и материали прави изборът интересно, увлекателно занимание, което често е времеемко. Модерните тапети отговарят на последните дизайнерски тенденции, но необходимо е да бъдат хармонично съчетани с другите елементи на помещението. Затова не се колебайте да потърсите професионална подкрепа при избора на най – модерните стенни облицовки. Ние сме на среща за съдействие при създаването на Вашия мечтан интериор!

Още за интериорния дизайн:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти