Съвременна принцеса

Съвременна принцеса
Снимка: TV7

Вихра

Гледам ги и не знам дали да им се възхищавам, или да ги съжалявам...

Говоря за силните жени, за момичетата, които сами се справят и то успешно с живота. Карат все по-големи джипове (прави ли ви впечатление, че все повече мъже карат малки коли и все повече жени се возят в джипове?), заемат все по-високи длъжности, изкарват все повече пари, отглеждат сами все по-качествени деца...

Никога не съм искала да бъда силна, независима. Винаги съм смятала, че жената трябва да е нежна, ранима, защитавана, обгрижвана, обичана. Съжалявала съм мъжките момичета, докато не разбрах, че те нямат избор. В свят, в който мъжете все повече приемат ролята на губещи и жертви, кой да те закриля, ако не самата ти?

Великолепната Мерилин Монро е казала: "Жените, които се стремят да бъдат равни с мъжете, не са достатъчно амбициозни”.

Напълно съм съгласна с нея, но дали се стремят в днешно време или просто нямат избор? Силните жени са самотни жени. Ето дори самата Мерилин е доказателство за това. Дали е искала да е силна или и тя не е имала избор?

Приказките малко ни объркват. Всъщност принцът, който спасява принцесата, не съществува... Днешните принцеси сами се спасяват от кулата, не ги събужда целувката на принца, а шамарът на живота. Днешните принцеси нямат избор, те трябва да оцеляват. Те са смели момичета, които винаги намират сили, след като паднат да се изправят... сами!

Трудно ми е да преглътна, че ние жените, трябва да сме силни, да приема опровержението на живота и да се съглася с него, че трябва да си отваряме вратите сами, да прескачаме дупки без подадена ръка и да се спасяваме от калта, без да има кой да ни вдигне на ръце и да ни пренесе през неприятностите.

Момичета, всъщност няма невъзможни неща и може би принцът на бял кон съществува, да не затваряме всички врати... Може би ти ще си следващата принцеса, от която ще е вдъхновена новата приказка, разказвана на нови поколения! :)

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти