Светът е поносим, когато си имаме доверие

Светът е поносим, когато си имаме доверие
Снимка: netinfo

Ще ми се до поговорим за доверието. Доверието, което в двадесет и първи век сякаш лека-полека е започнало да изчезва. На негово място е дошла ревността и даже се е качила на своя трон и раздава заповеди! Ах, тая господарка на всички чувства, как ни е хванала за гушите и как ни заслепява понякога! Дотолкова, че да не можем да анализираме трезво фактите и да се справим с проблемите в ежедневието. Те, често пъти се оказват незначителни, но нали помните старата приказка – малките камъчета обръщат каруцата. Та така...

Моят скромен опит показва, че мнителността може за миг да наруши цялата хармония. Ако непрекъснато следим партньорите си, ако ги дебнем като някакви детективи и все очакваме да ги хванем в крачка, вместо да се наслаждаваме на времето с тях и да го ценим, тоест да съзнаваме, че то не е даденост и че все пак тече и няма за кога да бъдем крале и кралици на драмата – ще ги загубим. Рано или късно. Но все някога. 

любов двойка
Снимка: Thinkstock

Бога ми, хич не си падам по кралиците на драмата. Точно защото съм се занимавал с тях твърде дълго. И научих ценни уроци покрай тяхното поведение. Основният извод от общуването и въобще, партньорството с такива хора, е следният: ти дори и светец да си, дори и никога да не си им изневерявал, дори и да си чист като момина сълза и верен като куче – те ще намерят за какво да се хванат в името на каузата – драмата да бъде налице и всичко да е точно!

Може и аз да съм си изпатил повечко и затова да разсъждавам така. Или пък да съм остарял не навреме, не зная. Всеки има право да решава за себе си кое го прави щастлив, кое го окрилява и кое го скапва. Някои ги кефи да са влюбени в меланхолията, вместо в гаджетата си. Не ги виня, но и не ги разбирам. Светът е устроен да живеем по двама. Моногамно. Почти като лебедите. Светът е поносим, когато си имаме доверие...

Снимка: netinfo

Естествено – ние не живеем по този начин. Ние предпочитаме да правим тъкмо обратното – да сме винаги изправени на нокти, да държим изкъсо и да стискаме с все сила – белким не изпуснем съществата до себе си. Е, да ама ги изпускаме. Ровим им тайно в телефоните и им четем есемесите, докато те си вземат душ и не подозират за нашите съмнения. Не откриваме нищо и това ни побърква. Искаме да открием големи колечества драма, а нея я няма! Търсим още. Слухтим като хрътки. Иначе си траем като мишленца вместо да си изкажем един другиго притесненията и да продължим да плаваме по реката на своята заедност. 

Това – последното – всъщност е далеч по смислено и красиво от каквото щете. То обаче се постига с  вяра. Вяра от човека към човека. Всеобщата вяра човешка. Тя ще ни помогне да съумеем да се обичаме. Въпреки бурите...!

Вижте още:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти