Свалки „На кафе“ и айран

г
Снимка: Thinkstock

Александър Петров

Беше поредната самотна сутрин и вече бях толкова отчаян, че да ви кажа честно, започнах да обмислям по какъв начин да подкрепя истанбулската конвенция. Бях готов да сменя социалния си пол и да се превърна в дъб и никой да не ме занимава. То, пък, като се бяха скъсали да ме занимават… Поне нямаше да имам очаквания към себе си, освен да си раста в някоя гора. И, тъй като доказано нямаше как да се превърна в по-голямо дърво след срамния крах снощи, си пуснах „На кафе“, за да се запозная актуалните новини.

„ ………… събеседничката ни била толкова впечатлена от този нестандартен метод за флирт, че изпаднала в предлюбовен неподвижен транс. Момчето, обаче, явно решило, че е сгафило, виждайки сащисания поглед на дамата в заведението, побягнал през глава, несъзнавайки, че странният опит за свалка, който използвал само преди секунди, бил революционно успешен. Припомняме, че момичето от бара се свърза с нас рано тази сутрин с цел да разкаже пред цяла България за този находчив момък и неговия остър ум и усет за любовна игра и се надява чрез предаването ни тайнственият мъж от снощи да я потърси. Това е засега от нас. Гала и Стефан, към вас...“

Да, бе! Тия бяха пред заведението, в което снощи бях аз. Събеседничката беше мацката, която уж неуспешно заговорих пак аз, а истерично побягналият тип, който сега цяла България най-вероятно обсъждаше, беше познайте #кой. Не той. Аз. Едновременно горд и засрамен хукнах към Нови хан, за да направя всичко възможно да се включа на живо в предаването и да се опитам да довърша започнатото.

 

A post shared by ГАЛА / GALA (@gala_na_kafe) on

Трийсет минути по-късно вече бях пред охраната на студиото, който се оказа вуйчо на един мой колега от университета. „Краси, пусни ме, бе, човек, трябва да обясня на Гала и Стефан и на цяла България за бара снощи, за момичето, дето свалях, дето сега по телевизията ме търси, за революцията, която ще направя…“ Всичко звучеше толкова нелепо и само защото бях приятел на племенника му, Краси не ми извъртя шамар. Явно беше обикалял по етажите и не беше чул живото включване пред дискотеката в Студентски. Някак успях да му обясня и след 10 минути вече стоях на високата масичка пред плазмата между Гала и Стефан и чаках да свършат рекламите, за да започне предаването.

„ – Уважаеми зрители, неочаквано ни потърси най-издирваният човек в България тази сутрин – момчето, което снощи в столично заведение по един нестандартен начин запленило красива девойка, която хлътнала до такава степен по него, че останала безмълвна. Разбрал погрешно реакцията ѝ, непознатият побягнал. Въпросното момиче пък се свърза с нас с надеждата да го намерим. Е, той намери нас, за което му благодарим! За мен е удоволствие, че при нас на кафе е Александър. Здравей, разкажи ни сега, как успя да оставиш това момиче безмълвно?

Добро утро, Гала. Останах наистина изненадан от това, което видях по телевизията тази сутрин. Момичето наистина не даваше вид, че е запленено от действията ми – очите ѝ се напълниха с кръв, веждите ѝ се събраха, усмивката ѝ се изкриви – всички признаци, че или получава инсулт, или ще последва позорно отблъскване. Сега чак осъзнавам, че тя просто е щяла да се разплаче от умиление.

Стефан също се включи:

Точно това ни каза и тя. И не само се е разплакала, а цяла нощ е ревала, защото най-после срещнала принца на белия кон, а той така бързо изчезнал от живота ѝ… Всички мъже в момента, включително и аз, се питаме как успя?! Какво ѝ направи?

Брех, тия водещи верно са страшен тандем, как се допълват само… ще ги гледам по-често. И започнах да разказвам. Всъщност рицар на бял кон не беше точното описание за мен в случая. Бях по-скоро рицарят под бялата крава. Защо ли? Цяла вечер наблюдавах въпросното момиче – много красива, непринудена, с хубава усмивка. Изглеждаше толкова невинна – точно обратното на нерезите дето през пет минути се изреждаха на масата ѝ, за да я черпят и да опитват да изкопчат от нея нищо друго, освен секс. Тя ги режеше и режеше, а в един момент на масата ѝ имаше 5 малки уискита, 3 големи водки, 1 бутилка сухо мартини и 4 пакета салфетки. Ако не исках да съм поредния отпратен с презрителен поглед, трябваше да измисля нещо оригинално. Нещо, което да не ѝ даде време за реакция. И тогава изневиделица се сетих за българския лекар и микробиолог Стамен Григоров, който през далечната 1905 година успява да изолира бактерията, отговорна за превръщането на прясното мляко в кисело.

„ – Лактобацилус булгарикус! Ето, това й направих на дамата. Реших да заложа всичко и я почерпих с един обикновен айран. Избягах от срам, защото помислих, че съм сгрешил и сега горчиво съжалявам и искам да кажа…“

Тук Гала и Стефан ме прекъснаха:

"Преди да си казал каквото и да е, ще помоля в студиото да влезе…“

кафе
Снимка: Unsplash

Тогава я поканиха… Тя беше все тъй хубава, със снощните дрехи, леко размазан грим и чаша айран в ръка. Тръгна към мен и ме целуна. „Егати и айрана, и чудото“ си помислих аз с леко кисел вкус в устата. Водещите я попитаха какво я е впечатлило толкова в една обикновена чаша айран. Тя каза, че са я сваляли по всякакъв начин – черпили са я питиета, подарявали са й ваучери за автомивка, за полиране на фарове, дори са я водили с влак в Дългопол, но този жест с айрана ѝ се сторил толкова мил и непринуден, че не знаела как да реагира и затова просто млъкнала и ме изгледала странно. Докато слушах блажения й глас, с изненада видях как започнаха да й поникват бели криле, а ореол засвети над главата й…

Някъде тук се събудих.

На нощното шкафче стоеше полупълна кофичка с кисело мляко, а до мен, полузаспала и по-едра отвсякога, лежеше тя. Само измуча нещо, зави рогата с вимето си и откърти пак.

Събудих се втори път. Прошепнах ѝ: „Сънувах първата ни среща“.

любов двойка
Снимка: Unsplash

***

Уважаеми дами, толкова глупост изписах, че не знам усетихте ли накъде искам да наклоня вниманието ви. На мен винаги ми е било неудобно да свалям момичета, особено такива, които не познавам. Ами, че вие вече всичко сте видели – и мили думи, и грубо отношение, и скъпи почерпки. Твърде лесно звучи – също като тези от вас, които все още кълват на това. А лично аз установих следното – айранът е чудесно сито.

Коя е най-шантавата свалка, която са ви прилагали?

Изпращайте ми своите мнения, съвети и смахнати истории на имейл petrov.edinbg@gmail.com, както и в Инстаграм @alexdimpetrov

Прочетете още от Александър Петров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти