Стрес? Секс!

секс връзка
Снимка: iStock

Времената, в които живеем, стават все по-напрегнати. Все по-често ни се прищява да ударим телевизора с чук и всичко да приключи. Стресът ни заобикаля, обгръща, залива. Отвсякъде. Каквото и да правим, каквито и книги за самоусъвършенстване да четем – той е тук!

Скоро ще стане почти година, откакто обявиха първото извънредно положение. Още тогава ви казах, че според мен единственият изход е любовта. Нищо че тая думичка в известен смисъл ви плаши! Веднага я сменям! Близостта. Интимността. Няма по-добра антистрес терапия от прегръдката! Или хайде – да си дойдем да думата, за да не кажете, че увъртам излишно – от секса!

Някои хора твърдят, че като им е тъжно, въобще не им е до тия упражнения! Ами, правете ги по-често и ще ви стане весело! Ще видите как ще се отпуснете и ще се понесете на крилете на желанието, на безметежността и екстаза! Та това е толкова нужно, колкото направо не предполагате! Неслучайно има една приказка, че сексът е здраве! Бих добавил, че освен здраве, е и потребност. Той е основата на всяка една връзка. Ако нещо не ви вървят отношенията с партньора – замислете се какво се случва в леглото. Ако там няма пожари, скоро всичко ще угасне и тогава ще се чудите как да постъпите. Препоръчително е да се действа навреме, преди да е станала някоя беля!

секс
Снимка: iStock

„Ама ние сме в депресия, не ни се прави секс!“, ще отвърнат някои от вас. И аз напълно ще ги разбера. Съвсем нормално и обяснимо е. Обаче! Едно голямо обаче! Ако вие не се противопоставите съвсем съзнателно на това състояние, то ще ви отнесе като вълна. Мен тая вълна ме е отнасяла безброй пъти и затова си позволявам да ви давам акъл! Тя е страшна – висока и солена вълна! И ако вие не окажете съпротива, е възможно утре въобще да не ви се става от леглото. Това е сигурен знак, че сте минали предела на тъгата си. Че сте прескочили прага на търпението си.

Затова, мили мои, постарайте се да сте във форма въпреки всичко. Сексът е не по-малко необходим от здравословното хранене. Ако ядем само банички, понички, пици, бургери (Бога ми, вкусни са!), е нормално да качим килограми! Ако нямаме активен полов живот, нормално да сме изнервени. Важи с пълна сила и за двата пола! Грижата трябва да е взаимна и постоянна. И ще видите как останалото ще се намести като парче от пъзел. Ще пасне. И ще има повече радост наоколо! Да има радост е хубаво! Чувате ли?

секс
Снимка: iStock

Прочетете още от Росен Карамфилов:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти