Стените в интериора: модерни решения, които ще проеобразят вашия дом

интериор
Снимка: ATG Design

Ивета Попова

Стенните покрития не са това, което бяха! Особено в съвременния интериорен дизайн смелите автори експериментират не само с материалите, а и тяхното приложение на различни места.

Ако и вие сте от този тип личности, които обичат леките закачки и търсят момента на изненада в интериора, то със сигурност ще бъдете провокирани да опитате някоя от следните идеи.

Нека да разгледаме няколко нестандартни примера!

Боя в банята?

Да, необичайно, но факт – влагоусточивата боя е подходяща за вашата баня. Това е добър начин да смените текстурата на плочките с гладка стена в хващаш окото цвят. Разбира се, съветът ми е да изберете стена, която не е подложена пряко на течаща вода и това да бъде акцент, а не толкова основно покритие за стените в банята.

В следния пример може да видите вариант на баня в тюркоаз (вляво) и вариант в цвят Синя хармония – локален тренд за България през настоящата година като цвят на 2020.

интериор
Снимка: ATG Design

Тапет в тоалетната?

Тапетът е изключителен (и подценяван) дизайн елемент, който може да добави нотка свежест, отличителен стил и арт настроение в жилището. За мен, от една страна, той носи уют, а от друга – е сигурен инструмент за провокация както с десен, така и с текстура.

В своя дом съм подходила нестандартно, поставяйки тапет в тоалетната. Помещението е сухо и това ми позволява да направя този избор за стенно покритие в пространството. Беше задължително тапетът да бъде лесен за почистване. А моята закачка тук е блясъкът, който внасят тапетите в иначе малкото местенце.

интериор
Снимка: ATG Design

А защо не и на тавана?

В места с начупен дизайн на стените и/или тавана поставянето на тапет на тавана е прекрасен избор за създаване на оптическа измама за повече пространство. Допълнително това създава хомогенност, прокарвайки тапетите от стените до тавана включително.

В зависимост от избраната шарка и цветове можете да постигнете впечатляващ дизайн, който ще се запомни. В моя апартамент мога да покажа точно този пример - избрала съм тапети, които отразяват светлината в различни нюанси, което освен че привлича вниманието, създава дълбочина. Геометричната шарка също помага за илюзията и същевременно напомня за звездно небе.

интериор
Снимка: ATG Design

Гранитогрес в рамка?

Както става ясно, аз съм от тези дизайнери, които обичат да експериментират. Освен това, като архитект с добро познание на материалите, за мен те имат особена стойност и в тях разпознавам голяма доза изкуство.

И кой каза, че гранитогресът има точно определено предназначение? С красива шарка и текстура той може да бъде много повече от подова настилка. Харесвам природните елементи, които лесно се опитомяват в стенно покритие и придават свежест в интериора, особено в комбинация с живи растения наоколо.

А за своя дом избрах да изведа една от плочите като картина, поставяйки я в рамка. Шарката и материала я правят отличително произведение, част от декора на жилището ми.

интериор
Снимка: ATG Design

За някои от споменатите примери може да гледате видео от разходката в моя дом, споделена в Story на Instagram @atg_design. Следете ни за още интересни подходи в интериорните решения.

Прочетете още от Ивета Попова:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти