Слънце грее, дъжд не вали, всичко е прекрасно, нали!

жена пролет природа цветя щастие усмивка
Снимка: iStock

От зората на съществуването си човечеството е било наясно колко важно е слънцето за добруването му. В крайна сметка хората сме своеобразни слънчогледи, които търсят живителната сила на слънчевите лъчи. То затова и толкова се радваме, като свърши зимата и се запролети, а и от стари времена годините се броят по изминалите лета.

Времето наистина дава страхотно отражение върху живота и особено върху настроението ни. Все пак се замислете колко по-депресиращо изглежда всичко, когато навън за трети пореден ден вали проливен дъжд и както когато е слънчево и топло. Грее ли слънце, всичко изглежда по-лесно и приемливо.

Тази пролет го усетих особено силно това явление. Ставам с децата рано сутрин, навън сумрак и мъгла. Мислите ми също толкова сиви и тягостни, всичко ми се струва тъпо, досадно, тежко, почти безнадеждно.

жена пролет природа дърво дървета цвят цъфнали
Снимка: iStock

Постепенно денят напредва, сутрешният вятър прогонва мъгла и облаци, небето се изчиства, слънцето блесва, птичките пеят, градусите се вдигат, аз започвам постепенно да се изпълвам с енергия и свежи мисли. Не е чак толкова лошо всичко, в крайна сметка нещата винаги се нареждат.

Усещам се наситена с положителни мисли, желание за действие, кроежи на планове и щастливо поглеждам към нежните бели облачета по бистрото небе. После си спомням за лошото настроение от сутринта и само махвам с ръка като да пропъдя досадна муха.

Слънцето отново пече с все сили, значи всичко ще бъде наред.

Това е толкова простичка и в същото време ефикасна философия, че чак е смешно. Хората сме изключително зависими от околната ни среда, учудващо е защо не се стараем повече за нейното подобрение.

жена кафе дневен хороскоп сутрин слънце усмивка щастие
Снимка: iStock

Е, разбира се, има психопати, които нищо не може да ги трогне и за тях да са навъсени, ядосани и кресливи е въпрос на самоуважение. Но ти и за да си щастлив, се иска някаква елементарна емоционална интелигентност.

Истината е в малките неща, които са всъщност толкова важни. Като това, че слънцето и днес е изгряло и имаме щастието да се радваме на топлината и светлината му. И това е добър повод за първа за деня усмивка и мислено казана благодарност. Пък дори и лошото време не е толова страшно, защото ни кара още повече да оценяваме слънчевите дни. Природата е чудесно балансирана, че уравновесява и нас покрай себе си и това е прекрасно.

Дано ви е слънчево времето и настроението днес! :)

жена природа лято пролет цветя слънце залез
Снимка: iStock

Прочетете още от Лилия Дюлгеров:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти