Скандал? Да, благодаря!

Скандал? Да, благодаря!
Снимка: netinfo

Хората бягат и се плашат от скандалите, сякаш някой им пише черни точки за всеки скандал и рано или късно заради тези черни точки някой ще ни изправи пред строя, ще ни порицае и ще ни се скара. Ще ни размаха пръст и ще каже – повече да не се повтаря!

Моля те, не ми изпадай в това състояние.

Скандалът не те прави нито истеричка, нито скандалджийка, нито изглеждаш неуравновесена и жалка.

Ако не изпадаш в такова състояние по няколко пъти на ден, де. Няма да се плашиш от сканадала, чуваш ли? Защото той е твой много верен съюзник.

Защо е полезен скандалът?

Скандалът е крайна форма, с която показваме нашите граници. Показваме прага на търпимост и червените ни линии, които са пресечени. Скандалът е проява на характер и ясно заявяване на неща и принципи, които са важни за нас.

Не бъркай скандала със скандалджийството.

Едно е да се караш за пресолената супа, за повечето моркови в яхнията, за закъснения от пет минути и за това, че някой е забравил да изхвърли боклука. Истинският скандал няма нищо общо с издребняването. Издребняването и “пиленето” са тъпи истерии, които подкопават връзката. Истинският скандал не е.

Нали знаеш, че всеки от нас е личност с капацитет да приема и да дава, както и с потребности. Във връзката се срещат две личности с по един комплект капацитет и потребности. Срещат се и гравитацията на любовта води обектите до секс и до сблъсъци.

Сблъсъците са жизнено важни за връзката.

Обратното на сблъсъците е избягването им с всякакви извинения – “Ами, аз сега ще отстъпя, за да не го ядосвам”, или “Ми, айде сега ще си замълча, защото той много се дразни на това”, или “Абе, по-добре да има мир” или “Ох, по-добре да не му казвам нищо, че това ще го нарани, разстрои, няма да може да го приеме. По-добре да му го спестя.” и така нататък...

Отказът от скандал често пъти показва липса на характер и желание да се слееш с желанията на половинката си заради страх от отхвърляне. Извинявай, да се “слееш” не беше правилна дума. Да се размиеш е правилната дума. Тоест – приемаш всичко, което той каже, иска, приемаш неговите желания и потребности като свои, като по този начин избягваш всяка възможност да влезете в конфликт.

Това е супер нездраво поведение, да знаеш! Това не е връзка между равни, а връзка, в която единият се вкопчва в другия. Това е обезличаване и самоотхвръляне.

Скъпа, ти си ценна такава, каквато си, а не такава, каквато би искала да бъдеш в очите на гаджето си.

Мислиш ли, че някой ще те харесва такава – безкритична, безгръбначна и опитваща се да спечелиш неговото одобрение и любов с безкритичност, безгръбначност и вечно съгласие?!

И ако е така, мислиш, ли че някой ще те хареса, само защото го гледаш в очите винаги, за всичко и никога нямаш собствено мнение, собствен поглед и собствена гледна точка?! Сериозно, ти би ли харесала такава жена? Или такъв мъж? Какво би посъветвала твоя приятелка, която изглежда като описаната? Ти харесваш ли се такава?

С две думи – скандалът скрепява. Кажи си, тропни по масата, извикай, тресни някоя врата, счупи нещо. Какво ще се случи?! Ще си тръгне ли? Ми, да си труъгва, ако го уплаши една трясната врата – да се маха!

Имате деца? Ми, имайте си.

Обясни им, че хората понякога се карат и това не означава, че не се обича и не означава, че няма да им мине и не означава, че под този скандал не прозира голямата любов.

По-голяма от скандала.

Скандалът е бурята, след която идва сдобряващият секс, който обикновено е разкъртващ.

Скандалите не разделят. Липсата на характер, който води до страх от скандали, разделя. Скандалът посочва каква си, какво искаш и колко си готова да го получиш. А ако не искаш, няма и да получиш. Никога. Нищо. 

Пишете на Симеон Колев на edna@netinfo.bg.

Още от Симо Колев:

Хороскоп за деня

Магическата топка
Попитай Магическата топка
Каква си според асцендента си
Каква си според асцедента си
Виж Съновника на Edna
Съновник
Виж Тайна на деня
Тайна на деня
Изтегли Късмет на деня
Късмет на деня
Изтегли Карта Таро на деня
Карта Таро на деня

Авторите

Оферти